Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event
Extra informatie
Music Unites

Music Unites is een educatief project van TivoliVredenburg, Globe CKC Hilversum en het Metropole Orkest in samenwerking met Rohan Poldervaart. In dit project gaan jonge scholieren uit de omgeving Utrecht samen met muzikale experts hun eigen verhalen omzetten naar tekst, ritmes en melodieën. Deze door-VMBO-scholieren-gecomponeerde muziek zal ook uitgevoerd worden tijdens dit concert.

Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd (voor kinderen van 8 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en heeft met zijn unieke bezetting een voortrekkersrol.

Fresku

Eind 2008 bracht Fresku zijn single ‘Brief Aan Kees’ uit, welke hem in 2009 een contract opleverde bij Top Notch. Zijn eerste twee albums ‘Fresku’ en ‘Maskerade’ werden verkozen tijdens de State Awards. De rapper had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met zijn muziek, waarnaar hij in 2016 als cabaretier debuteerde met zijn one-man show ‘Welkom Bij De Fresku Show’. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 zijn album ‘Juice’ uit. In 2022 was Fresku Ambassadeur van de Vrijheid.

Metropole Orkest ft. Fresku (8+)

Verschillende werelden komen samen tijdens speciaal project

Geweest

Metropole Orkest ft. Fresku (8+) | zondag 21 mei 2023 | Grote Zaal

Verschillende werelden komen samen! Het Metropole Orkest is een orkest, maar ze spelen geen klassiek. Wel jazz, pop, soul, funk en filmmuziek. Vandaag deelt het Metropole Orkest het podium met Nederlands beste rapper Fresku, bekend van zijn zinderende 101Barz-sessies en hits als Glimlach en Nieuwe Dag. Fresku voert een aantal van zijn tracks uit in een grootse en meeslepende orkestrale remix. Het programma wordt aangevuld met de favoriete muziek van het Metropole Orkest en de stukken van jonge scholieren uit het project Music Unites.

Music Unites wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSBfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en K.F. Hein Fonds.