Metropole Orkest & Caro Emerald - TivoliVredenburg
Naar agenda
maandag 18 december 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Metropole Orkest & Caro Emerald

46,-

prijzen zijn inclusief servicekosten

support
geen support
aanvang
20:15
zaal open
19:30
soulfunklatingrote zaal

Voor dit concert zijn vaste zitplaatsen beschikbaar.

Een ontmoeting tussen het veelzijdige Metropole Orkest en de classy hitmachine Caro Emerald. Na een eerdere samenwerking in 2013 komen ze in december opnieuw samen voor een swingend concert. Een moderne ode aan de retro met een mix van orkestrale jazz, ballroom, latin en aanstekelijke melodieen. Uiteraard zullen de nieuwe tracks van de net uitgekomen (door fifties Exotica geinspireerde) Emerald Island EP gespeeld worden, maar ook de bekende hits van Caro Emerald komen voorbij.

Caro Emerald
In 2009 was ze daar ineens: Caro Emerald, de zangeres die Nederland veroverde met haar ballroomjazz, filmische tango s en aanstekelijke mambo s. Het succes breidde zich snel uit over heel Europa en inmiddels heeft La Emerald een duizelingwekkende 1,3 miljoen exemplaren verkocht van haar debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (2010). Vooral Engeland is idolaat van Caro: haar tweede plaat The Shocking Miss Emerald (2013) kwam daar binnen op 1 in de albumlijsten en er komt in Londen zelfs een musical aan met haar succesnummers. Afgelopen maart was er de release van de Emerald Island EP met zes nieuwe nummers. Dit keer met het muziekgenre Exotica als grootste inspiratiebron. De release markeerde de start van een uitgebreide tournee in UK met 25 shows in o.a. een uitverkochte Royal Albert Hall en een show in de Roundhouse in Londen.

Metropole Orkest
Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Stan Getz en Bono. En speelt met hedendaagse talenten als Laura Mvula, Snarky Puppy, Lalah Hathaway, Woodkid en Gregory Porter. Samen met de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz. In de afgelopen jaren won het orkest onder meer drie Grammy s en kreeg 17 Grammy nominaties.

Wellicht vind je ook interessant

vr 18 jan 2019

Zeynel Demir

za 15 dec 2018

UJazz Fest 2018

feat. Jasper van 't Hof

zo 7 okt 2018

Tutu Puoane

The Joni Mitchell Project

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord