dinsdag 28 september 2021

Metropole Orkest Big Band

The South African songbook of Jazz

geweest
19:00
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 28 september 2021

Metropole Orkest Big Band

The South African songbook of Jazz

geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Ben Houdijk

 
Metropole Orkest Big Band | 28 september 2021 | Cloud Nine


 
Na het brengen van odes aan Amerikaanse jazzlegendes Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk verbreedt de bigband nu zijn horizon. Onder leiding van de Zuid-Afrikaanse trompettist en dirigent Marcus Wyatt speelt het Zuid-Afrikaanse jazz. Met muziek van oa. Dudu Pukwana, Abdullah Ibrahim, Johnny Dyani, Winston Mankunku, Bheki Mseleku, Hugh Masekela, Jonas Gwangwa en Zim Ngqawana krijg je een mooie doorsnede van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Speciale gast is vocalist Siyabonga Mthembu.

Siyabonga Mthembu
Siyabonga Mthembu is de curator van 'Indaba Is', een compilatie van de avant-garde- en jazzcollectieven uit Johannesburg, uitgebracht door Giles Petersens Brownswood Recordings in 2021. Daarnaast is Siyabonga de leadzanger van Shabaka and the Ancestors die 'We Are Sent Here by History' op Impulse Records uitbrachten in maart 2020. Ook is hij de leadzanger van de band The Brothers Move On.

Marcus Wyatt
Zuid-Afrikaanse trompettist, componist en bandleider Marcus Wyatt trad op over de hele wereld en werkte samen met een indrukwekkend scala aan muzikanten, van Manu Dibango, Abdullah Ibrahim en Miriam Makeba tot Maria Schneider, John Faddis, Bheki Mseleku, Lionel Loueke en Steve Turre. Wyatt is winnaar van de South African Music Award (SAMA) en verscheen behalve in zijn thuisland ook op festivals en podia in meer dan 20 verschillende landen.

Dit concert is onderdeel van AfroVibes, een jaarlijks festival van hedendaags theater, dans, muziek en design uit Afrika. Het festival brengt het werk van opkomende en gevestigde actuele Afrikaans makers en kunstenaars naar Nederland. AfroVibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek.

Zie ook

ma 7 feb 2022

Toon! De mooiste liedjes van Toon Hermans

Door Metropole Orkest met Remko Vrijdag, Lissa Meyvis en Tommie Christiaan

zo 17 apr 2022

Thomas Dybdahl & Metropole Orkest

Singer-songwriter op het snijvlak van folk, pop en jazz gaat samenwerking aan met orkest