dinsdag 28 september 2021

Metropole Orkest Big Band

The South African songbook of Jazz

geweest
19:00
zaal open
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 28 september 2021

Metropole Orkest Big Band

The South African songbook of Jazz

geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Na het brengen van odes aan Amerikaanse jazzlegendes Oliver Nelson, Quincy Jones en Thelonious Monk verbreedt de bigband nu zijn horizon. Onder leiding van de Zuid-Afrikaanse trompettist en dirigent Marcus Wyatt speelt het Zuid-Afrikaanse jazz. Met muziek van oa. Dudu Pukwana, Abdullah Ibrahim, Johnny Dyani, Winston Mankunku, Bheki Mseleku, Hugh Masekela, Jonas Gwangwa en Zim Ngqawana krijg je een mooie doorsnede van de Zuid-Afrikaanse jazzscene. Speciale gast is vocalist Siyabonga Mthembu.

Siyabonga Mthembu

Siyabonga Mthembu is de curator van 'Indaba Is', een compilatie van de avant-garde- en jazzcollectieven uit Johannesburg, uitgebracht door Giles Petersens Brownswood Recordings in 2021. Daarnaast is Siyabonga de leadzanger van Shabaka and the Ancestors die 'We Are Sent Here by History' op Impulse Records uitbrachten in maart 2020. Ook is hij de leadzanger van de band The Brothers Move On.

Marcus Wyatt

Zuid-Afrikaanse trompettist, componist en bandleider Marcus Wyatt trad op over de hele wereld en werkte samen met een indrukwekkend scala aan muzikanten, van Manu Dibango, Abdullah Ibrahim en Miriam Makeba tot Maria Schneider, John Faddis, Bheki Mseleku, Lionel Loueke en Steve Turre. Wyatt is winnaar van de South African Music Award (SAMA) en verscheen behalve in zijn thuisland ook op festivals en podia in meer dan 20 verschillende landen.

Dit concert is onderdeel van AfroVibes, een jaarlijks festival van hedendaags theater, dans, muziek en design uit Afrika. Het festival brengt het werk van opkomende en gevestigde actuele Afrikaans makers en kunstenaars naar Nederland. AfroVibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek.

Dit is het verplaatste concert van 3 oktober 2020. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers. 

Zie ook

zo 17 apr 2022

Thomas Dybdahl & Metropole Orkest

Singer-songwriter op het snijvlak van folk, pop en jazz gaat samenwerking aan met orkest

do 14 okt 2021

Cubop City Bigband

De vetste latinband van Europa, aldus De Volkskrant

di 4 jan 2022

Metropole Orkest & Richard Bona

Charismatische bassist met een gouden stem