Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Metropole Orkest Big Band met Philip Catherine & Peter Tiehuis

Gitaarhelden van de lage landen

Geweest

Metropole Orkest Big Band met Philip Catherine & Peter Tiehuis | woensdag 22 maart 2023 | Cloud Nine

Metropole Orkest Big Band (onder leiding van Jörg Achim Keller) komt naar Utrecht met twee van de grootste gitaarhelden van de lage landen: Philip Catherine en Peter Tiehuis.

Philip Catherine
Eerder dit jaar gaven Metropole Orkest Big Band en Philip Catherine een ode aan Toots Thielemans, en deze samenwerking bleek zó geslaagd dat een vervolg niet uit kon blijven. Sinds de jaren ‘60 is gitarist Philip Catherine niet meer weg te denken uit de Europese jazzscene. Zijn samenwerking met grootheden als Chet Baker, Stéphane Grappelli, Charles Mingus en Dexter Gordon en zijn unieke, soepele speelstijl, pure klankkleur en bevlogenheid zijn van grote invloed geweest.

Peter Tiehuis
Peter Tiehuis is ook zeker geen onbekende van het Metropole Orkest: hij is sinds gitarist bij het orkest, maar daarnaast even druk als sideman van de grootste (inter)nationale artiesten. Eerder werkte hij samen met Toots Thielemans, Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Tina Turner, Chaka Khan, The Yellow Jackets, Elvis Costello, Pat Metheny, Herbie Hancock, Steve Vai, Laura Mvula, Gregory Porter, Louis Cole, Donny McCaslin en vele anderen.