#MeToo: hoe nu verder? - TivoliVredenburg
Naar agenda
vrijdag 17 november 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

#MeToo: hoe nu verder?

0,00

prijzen zijn inclusief servicekosten

programma

Met:
Rosemarie Buikema 
Eva Midden 
Nancy Jouwe
Alexandra Timmer
Denise de Ridder
Anke Laterveer (moderator)

aanvang
16:30
kennisuniversiteit utrechtpandora foyer#metoowetenschap

Let op: het programma is volgereserveerd. Wil je op de reservelijst? Stuur dan een mail naar [email protected]. Mogelijk komen er extra plaatsen beschikbaar.

#MeToo: de beweging die de wereld nu al weken in z’n greep houdt. Nieuwe onthullingen van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag blijven de voorpagina’s halen; al bijna twee miljoen keer is de hashtag op twitter gebruikt.

De #MeToo beweging haalt opgelucht adem: eindelijk lijkt machtsmisbruik en seksuele intimidatie op grote schaal bespreekbaar  teworden. Niet alleen op (sociale) media kanalen, maar ook in het Europees Parlement heeft de #MeToo gezorgd voor veel discussie en onthullingen.

Maar over wat er nu precies gaande is, en hoe de toekomst eruit zal zien, verschillen de meningen sterk. NRC heeft het over een seksuele revolutie, terwijl opiniemakers in de Volkskrant over een Trial by Media spreken. Het roept veel vragen en onbehagen op, maar de vraag die het hardst lijkt te klinken is: hoe nu verder? Tijd voor duiding door de wetenschap.

Daarom organiseert de Universiteit Utrecht samen met TivoliVredenburg een pop-up college met debat, waarin Utrechtse wetenschappers uit verschillende disciplines in gesprek gaan over het verleden, heden en de toekomst van de #MeToo beweging. Wat hebben de eerdere bewegingen op social media ons geleerd? Hoe kunnen we de rol van de man hier het best in duiden? Wat kunnen we zelf doen om misbruik in te perken?

Verschillende wetenschappers zullen vanuit hun eigen discipline duiding te geven aan #MeToo en zo perspectieven te bieden op de terugkerende vraag: hoe nu verder? Daarnaast is er gelegenheid voor vragen en debat.

Wellicht vind je ook interessant

di 20 feb 2018

Verkiezingsdebat: De Groene Belofte

vr 6 apr 2018

Utrecht International Comedy Festival 2018 – Passe-Partout

Zin om te lachen?

di 27 feb 2018

Sleepwet: noodzaak of nutteloos?

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord