Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
woensdag 12 februari 2020

Met Studenten Denken

Een filosofische benadering van het studentenleven

€ 11,-

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd
Vrije plaatskeuze
€ 11,-
€ 6,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie
woensdag 12 februari 2020

Met Studenten Denken

Een filosofische benadering van het studentenleven

€ 11,-

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, verandering en ontwikkeling. Nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Hoe blijf ik trouw aan mezelf in deze nieuwe levensfase? Bezit ik genoeg motivatie en passie voor mijn studie? Hoe ga ik om met eenzaamheid en vriendschap? En hoe kan ik bevrediging vinden in de hectiek van het student-zijn?

Tijdens dit filosofische programma zoeken we antwoorden op deze vragen en dagen we het publiek uit mee te denken over actuele thema's: keuzevrijheid, prestatiedruk en zingeving. Kan de filosofie ons handvaten bieden? Filosoof Bas Haring reflecteert op deze zaken én zijn eigen studententijd. De leidraad van de avond is het onlangs verschenen boek ‘Studentendenken’, een filosofische levensgids geschreven door drie Utrechtse studenten.

Sprekers

Bas Haring is volksfilosoof en hoogleraar 'Publiek begrip van de wetenschap' aan de Universiteit Leiden. Hij is de auteur van vele boeken en columns. Zijn meest recente boek 'Waarom cola duurder is dan melk' verscheen in 2016.

Daniel van Wyngaarden studeert Liberal Arts and Sciences met een specialisatie in filosofie en toegepaste ethiek. Hij was eerder internationaal werkzaam voor de Nationale Jeugdraad (NJR).

Luuk Brouns, student Liberal Arts and Sciences, heeft een specialisatie in filosofie. Hij is geïnteresseerd in de analytische stijl en de relatie tussen filosofie en politiek.

Veronique Scharwächter, studeert Philosophy, Politics and Economics (PPE) en Taal- en Cultuurstudies met een specialisatie in filosofie. Het liefst bestudeert zij op existentialistische en fenomenologische wijze de metafysica en zingeving van het leven.

Dit is een programma van TivoliVredenburg, Uitgeverij Prometheus en het Centre for the Humanities (Universiteit Utrecht). Het beeld is gemaakt door Annabel Keizer.

Zie ook

zo 16 feb 2020

Dirk de Wachter & Klaas van Egmond

In gesprek over houvast in chaotische tijden

ma 9 mrt 2020

Science Café Utrecht | Intimiteit

In gesprek met wetenschappers over actuele thema's

di 3 mrt 2020

Het Zweefcafé #2 | Over keuzes maken

Het café waar spiritualiteit en wetenschap elkaar ontmoeten voor een biertje