menu zoeken
Naar agenda
donderdag 14 juni 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Mensenrechtencafé | Inclusieve culturele sector

aanvang
17:00
eindtijd
19:00
pactinclusiefcafecultuursector

In de lente editie van het Mensenrechtencafé verkennen we de kansen en de obstakels in en rondom de culturele sector. Een groot deel van de kunstsector lijkt in verhouding te staan met een bepaald deel van de samenleving. Om een brug te slaan naar het cultureel diverse deel van de samenleving (dat voor ruim 2 miljoen uit mensen van niet-westerse afkomst bestaat), heeft de sector in 2011 de Code Culturele Diversiteit (CCD) gelanceerd. Sindsdien is 'culturele diversiteit' als thema hot. Maar wat betekent dat precies en wat doen de instellingen eraan?

Aan de hand van de 4P's (Personeel, Publiek, Programma en Partners) formuleerden een groot aantal instellingen, verenigd onder de noemer PACT, een manifest waarmee culturele instellingen gezamenlijk een intentie en doelstelling uitspreken.

Tijdens het café bespreken we hoe inclusief onze culturele sector is.

Het Mensenrechtencafé biedt veel gelegenheid om bij te praten, of kennis te maken, met mensen van organisaties en individuen die lokale mensenrechten belangrijk vinden.

We hopen dat je erbij bent! Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Dat kan door hier jezelf op aanwezig te zetten op Facebook of door een mailtje te sturen naar [email protected]

Foto door Sebastiaan ter Burg.

Wellicht vind je ook interessant

do 29 nov 2018

Mechanical Ecstasy

Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag

za 17 nov 2018

Pieces of Tomorrow Festival

An introduction to classical music

za 6 apr 2019

Transition Festival 2019

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord