Zaal open
Verwacht einde
Aanvang
Programma

Mendelssohn Paulus

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Thierry Fischer dirigent
Louise Adler sopraan
Sophie Rennert alt
Benjamin Bruns tenor
Markus Eiche bas
Lars Terray bas
Palle Fuhr Jorgensen bas

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Livestream - Mendelssohn: Paulus

Gratis - Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Geweest

Naar aanleiding van de coronamaatregelen vindt dit concert zonder publiek plaats. Dit concert is op vrijdag 2 april vanaf 20.15 uur wel te beluisteren op NPO Radio 4 en live te volgen via www.nporadio4.nl/live

Pasen is traditioneel de tijd van Bach, maar op deze Goede Vrijdag kiezen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor een andere invalshoek met Mendelssohns Paulus. Het oratorium was in Mendelssohns eigen tijd al heel populair, net als de componist zelf. Andere grootheden zoals Schumann en Goethe vergeleken zijn muzikale gaven met die van Mozart. En dat terwijl Paulus wel degelijk is geïnspireerd op Bach, maar dan met een luchthartige, opgewekte insteek. Zie de jonge Britse Louise Adler met haar lyrische, sprankelende geluid en ijzersterke inlevingsvermogen schitteren naast Markus ‘Paulus’ Eiche, die ruime ervaring heeft in zowel Mendelssohns Paulus als Elias.

Lees hier de (korte) toelichting bij het concert, inclusief alle liedteksten.

En wilt nog meer over Mendelssohns Paulus weten? Lees hier dan de meer uitgebreide toelichting van het oratorium.

Podcast met concertmeester Joris van Rijn en eerste hoornist Annelies van Nuffelen.
Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor vieren dit seizoen hun 75-jarig bestaan. Helaas al maanden in lege zalen. Hoe is dat, om zonder publiek te spelen? Wat betekent het om op een uitgerekt podium met overal anderhalve meter tussenruimte te spelen? En hoe bouw je in deze afstandelijke tijden een band op met een nieuwe chef-dirigent die haar eerste jaren bij het RFO ongetwijfeld anders had voorgesteld. Daarover vertellen concertmeester Joris van Rijn en Annelies van Nuffelen, eerste hoornist bij het RFO. Dan hoor je ook waarom Britse en Belgische concertmeesters wel een apart applaus krijgen bij opkomst en Nederlandse concertmeesters niet. Serieuze en gelukkig ook anekdotische ervaringen wisselen elkaar af in deze podcast die een kijkje achter de schermen biedt bij het Radio Filharmonisch Orkest.

De geluidsfragmenten zijn te horen via NPO Radio 4 AVROTROS Vrijdagconcert
Bruckner: Zesde Symfonie
Theo Verbey: Fractal Variations
Sibelius Derde Symfonie
Adams Shaker Loops
Strauss Concert voor hoorn en orkest nr. 1
Strauss Eine Alpensinfonie