Naar agenda
zaterdag 22 september 2018

Hindi Zahra - MEDFest

vanaf 30,-
uitvoerenden

Hindi Zahra zang

 

MEDFest Ensemble
o.l.v. Martin Fondse & Eric van der Westen
Farid Ghannam gimbri
Melek Mosso fluit, zang

aanvang
20:00
Rang 1
€ 35,-
Rang 2
€ 30,-

deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe

hertzmiddellandse zeegebiedzanggimbri

Bij dit concert zijn enkel vaste zitplaatsen beschikbaar.

MEDFest is hét rondreizende festival met muziek uit de landen rond de Middellandse Zee. Afsluiting van het festival is in TivoliVredenburg met dit dubbelconcert.

Hindi Zahra
Hindi Zahra zingt in het Engels, Frans en Zuid-berbers. Haar stijl doet ons het meest denken aan de muziek van Billie Holiday, Patti Smith, Manu Chao en Norah Jones. Hindi groeide op in Khouribga, Marokko om op latere leeftijd naar Parijs te verhuizen. Na meer dan 50 liedjes gecomponeerd te hebben stelde ze haar debut album Handmade samen dat bij JazzLabel Blue Note Records verscheen met daarop haar hits Beautiful Tango, Oursoul, Try and Stand Up. Haar debuut presenteerde ze live in 2010 in Paradiso. Werk van haar laatste album Homeland zal ze in Nederland voor het eerst tijdens MEDfest 2018 ten gehore brengen samen met werk van haar toekomstige album én in gezelschap van haar nieuwe musici.

MEDfest Ensemble
Voor de pauze speelt het MEDfest Ensemble onder leiding van pianist/componist en winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017 Martin Fondse en de veelzijdige bassist/componist Eric van der Westen in samenwerking met nationale en internationale artiesten. Twee van deze artiesten zijn zanger en guembri-speler Farid Ghannam فريد غنام, bekend bij een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en Melek Mosso, fluitiste, zangeres en één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. De jonge singer/songwriter Melek Mosso slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz. Ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid. De Marokkaanse ster Farid Ghannam bereikt een miljoenenpubliek in Noord-Afrika en het Midden-Oosten met zijn popliedjes, maar schittert net zozeer in klassiek en traditioneel repertoire.

Wellicht vind je ook interessant

vr 28 sep 2018

Mehmet Uludağ

za 16 feb 2019

Common Grounds featuring Shaza Hayek

JazzArt Orchestra olv Martin Fondse

vr 14 sep 2018

Nacht van de Dictatuur 2018

Met o.a. techblogger Jamie Bartlett (UK)

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord