Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Maxim Shalygin Severade

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam
Maya Fridman
cello
Rob van den Broek instrumentenbouwer

Locatie
Hertz

Maya Fridman & Cello Octet Amsterdam

Severade

Geweest

Dit is het verplaatste concert van vrijdag 3 december 2021 / vrijdag 16 april 2021. Tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Er is een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers.

De signatuur van de jonge Oekraïense componist Maxim Shalygin is gedoopt in de aarde van dwarsligger en vrijdenker Alfred Schnittke met vertakkingen naar spiritualiteit en filosofie. Zijn artistieke taal sluit helemaal aan op de wereld van Maya Fridman. In Shalygins nieuwe werk ontmoet de intuïtieve en emotionele folklore uit het oosten de rationele kunstopvatting van het westen. Te midden van het fenomenale Cello Octet Amsterdam speelt en zingt Fridman op deels speciaal voor dit concert ontwikkelde instrumenten door Rob van den Broek. Hier komen die elementen samen die Fridman maken tot wie zij is: Rusland, spiritualiteit, Europa, het experiment, haar expressieve zangstem en vooral de samenwerking met dierbare vrienden.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Thea Derks.

Thea Derks had ook een interview met Maxim Shalygin over Severade. Lees hier het interview, waarover Maxim zegt: ‘This is a very nice article. Thank you.’