Bekijk het klassieke seizoen

Dutch Classical Talent
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 20,-
Rang 2
Regulier
€ 18,-
Rang 3
Regulier
€ 14,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Nocturnes van Chopin, Poulenc en Skrjabin
Mattias Spee Insomnia
Gijs Idema nieuw werk
Lisa Weyrauther nieuw werk

Uitvoerenden

Mattias Spee piano

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Mattias Spee

Dutch Classical Talent

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Nocturne
De Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. In zijn programma in het kader van Dutch Classical Talent onderzoekt hij de emoties die een mens kan voelen tijdens de verschillende stadia van een slapeloze nacht. Een concert als een positieve nachtmerrie: Spee speelt eigen werk en stukken van onder meer Chopin, Poulenc en Skrjabin.

Mattias Spee
Mattias Spee is al ‘in potentie een van de avontuurlijkste pianisten in de scene’ genoemd. Hij heeft een brede muzieksmaak, houdt van improviseren, speelt ook jazz en hij besteedt graag aandacht aan werken en componisten die onder het stof der vergetelheid dreigen te raken. Daarnaast is hij een uitgesproken veganist die zijn zorgen om de planeet en onze levensstijl ook via programma’s naar buiten brengt.

Rebels
Volgens de jury van Dutch Classical Talent is Mattias Spee ‘Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant die ook improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoire keuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting. Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen en vaart helemaal zijn eigen koers.’