Bekijk alle paasconcerten

Klassiek pasen
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Matthäus-Passion

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Johanna Soller
Kampen Boys Choir
Thomas Hobbs evangelist
Isabel Schicketanz sopraan
Alex Potter alt
Raphael Höhn tenor
Felix Schwandtke bas
Myriam Arbouz sopraan II
Marine Fribourg alt II
Guy Cutting tenor II
Drew Santini bas II

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging

Geweest

Concerttip: Is dit concert uitverkocht? Kijk dan of er nog kaarten zijn voor de Johannes-Passion op donderdag 28 maart in de Grote Zaal.

Bachs grootste passie
Geen Pasen zonder Matthäus-Passion. Als er één gezelschap mede verantwoordelijk is voor deze oer-Hollandse traditie dan is het De Nederlandse Bachvereniging. Alleen daarom al is deze uitvoering van Bachs meesterwerk er een om naar uit te zien. Bovendien staat er met Johanna Soller voor het eerst een vrouw voor het ensemble in deze rijke Matthäustraditie.

Paastraditie
Hoewel Willem Mengelberg in 1899 met het Concertgebouworkest begon met de uitvoering van de Matthäus-Passion op Palmzondag, is het de Nederlandse Bachvereniging die al sinds 1922 zorg draagt voor de historisch geïnformeerde uitvoering en de magische staat van deze traditie. Daarom is het gezelschap al decennialang synoniem met Bachs meesterwerk.

Eerste uitvoering
Bachs betoverende passie klonk voor het eerst op Goede Vrijdag 1727. De componist was zelf ook zeer tevreden over een van zijn langste werken. Nog drie keer haalde hij de Matthäus-Passion in Leipzig uit de kast. Daarna lag het werk bijna een eeuw onder het stof om in 1829 door Felix Mendelssohn herontdekt te worden.

Johanna Soller
De Duitse dirigent en klavecinist Johanna Soller mag zich de eerste vrouwelijke dirigent noemen die bij de Nederlandse Bachvereniging een Matthäus-Passion dirigeert. De jonge musicus, sinds dit seizoen artistiek leider van het Münchener Bach Orchesters und Chores, brengt naast veel kennis van zaken een aanstekelijk enthousiasme mee.