Zaal open
Aanvang
Programma

Johann Sebastian Bach Matthäus-Passion

Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw

Cappella Amsterdam

Daniel Reuss dirigent
Thomas Walker tenor (evangelist)

Henk Neven bas (Christus)

Carolyn Sampson sopraan

Marianne Beate Kielland alt

Stuart Jackson tenor
André Morsch bas

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Matthäus-Passion

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus en het landelijk verbod op evenementen tot 1 juni 2020 van de Nederlandse overheid. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het virus (COVID-19) tegen te gaan. Je vindt actuele algemene informatie hier. Over de restitutiemogelijkheid volgt later meer informatie. We zijn momenteel druk bezig de verschillende opties uit te werken. Er wordt een e-mail met meer informatie gestuurd naar de ticketkopers, maar vanwege de omvang van ons programma kan dit enige tijd duren. Je begrijpt vast dat deze situatie een grote impact heeft op onze organisatie. We vragen je daarom om onze website goed in de gaten te houden, en niet per e-mail of telefoon om meer informatie te vragen.

 

Een uitvoering van de Matthäus-Passion door het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam is een traditie op zichzelf. Koor en orkest zijn feilloos op elkaar ingespeeld, wat ruimte geeft voor aandacht voor de kleinste details. Toch is elke beschouwing over bezetting of benadering bijzaak vergeleken met de zeggingskracht van Bachs meesterwerk. Het aangrijpende openings- en slotkoor, Erbarme dich, Komm süßes Kreuz of Mache dich mein Herze rein: het zijn maar enkele van de vele koren en aria’s waardoor je elk jaar weer uitkijkt naar de Matthäus-Passion.

 

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!