woensdag 1 april 2020

Matthäus-Passion

afgelast
18:15
zaal open
19:00
aanvang
22:15
verwachte eindtijd
Rang 1
€ 48,-
€ 38,80
Rang 2
€ 44,-
€ 35,60
Rang 3
€ 35,-
€ 28,40

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Leonardo García Alarcón dirigent
Kampen Boys Choir
Thomas Hobbs Evangelist
Isabel Schicketanz sopraan
Ben Williamson alt
Valerio Contaldo tenor
Felix Schwandtke bas
Myriam Arbouz sopraan
Marine Fribourg alt
Guy Cutting tenor
Drew Santini bas

programma

Johann Sebastian Bach Matthäus-Passion

locatie
woensdag 1 april 2020

Matthäus-Passion

afgelast

Dit evenement is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Voor dit evenement komt helaas geen nieuwe datum. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Ook onder Shunske Sato houdt de Nederlandse Bachvereniging de traditie in ere om bij de Matthäus-Passion dirigenten uit te nodigen die een speciale band hebben met Bachs meesterwerk. De Argentijnse dirigent, klavecinist en organist Leonardo García Alarcón koos op jonge leeftijd voor een leven met muziek na het horen van de Matthäus-Passion. Het geheim van de muziek zit hem volgens García Alarcón in het aangrijpende verhaal rond Jezus’ lijden en sterven en de manier waarop Bach dit op muziek zet. Die dramatische kwaliteiten licht Alarcón eruit door de ensembles los van elkaar op te stellen. Zijn theatrale aanpak werkt ook door bij de solisten: ze zingen hun partijen uit het hoofd.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook