bekijk al ons

neoklassieke programma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Matteo Myderwyk

Nederlandse neoklassieke pianist

Geweest

Matteo Myderwyk | woensdag 29 november 2023 | Cloud Nine

De jarenlange opleiding als klassiek pianist aan het conservatorium leerde hem vooral om muziek van zijn helden Bach en Messiaen achter te laten en zijn eigen muzikale taal te vinden. Allereerst besloot hij om alle klassieke regels van zich af te gooien, zo belandde hij in de wondere wereld van de free-jazz. Muziek maken zonder vooraf gemaakte afspraken; om als doel te hebben om in het moment muziek te maken. Dit was gelijk de belangrijkste les die hij leerde in deze experimentele periode; muziek staat niet op papier maar wordt in het moment gemaakt.

In zijn eigen studio nam hij verschillende albums op met zeer beperkte apparatuur: vaak niet meer dan een piano en een synthesizer. Vorige zomer verruilde Matteo de stad voor de natuur. Hij verhuisde naar de rand van de Veluwe, waar hij zo het groen in kan lopen. Kort hierna maakte hij Veluwe Suite, acht dromerige liedjes, als een soort intermezzo tussen verlangen (Notes of Longing) en nostalgie (A brief nostalgia). De nieuwe plaat bestaat uit twaalf tracks gecomponeerd voor diverse piano's,  harmonium, orgel, kerkorgel, synthesizers en drumcomputers.

A brief nostalgia is het nieuwe album van Matteo Myderwyk dat 16 juni uitkomt op het gerenommeerde Warner Classics, twee jaar na het succesvol ontvangen Notes of Longing.

Zie ook

OPIA

Ólafur Arnalds presents