zaterdag 26 juni 2021

Matteo Myderwyk: jazz (trio)

Artist in Residence: vier concerten in vier zalen door neoklassieke componist/pianist

Matteo Myderwyk

Artist in Residence

19:30
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
geen
locatie
zaterdag 26 juni 2021

Matteo Myderwyk: jazz (trio)

Artist in Residence: vier concerten in vier zalen door neoklassieke componist/pianist

Dit concert gaat door onder de huidige coronamaatregelen. 

Matteo Myderwyk is opgeleid als klassiek pianist, maar besloot na het conservatorium alle muzikale regels en wetten van zich af te gooien. Zijn doel: muziek maken in het moment. Zo belandde Myderwyk in de wondere werelden van de free-jazz, de neoklassieke muziek en de elektronica en gaf hij optredens op Lowlands, Oerol en het Amsterdam Dance Event. Continu breekt hij wetten door te improviseren met keuzes van instrumenten. In juni en juli is hij artist in residence in TivoliVredenburg, waarbij hij in drie weken tijd hij vier verschillende concerten in vier verschillende zalen speelt.

Het derde concert in Cloud Nine op zaterdag 26 juni staat in het teken van jazz en Arabische muziek. Matteo Myderwyk is namelijk een muzikale veelvraat die continu nieuwe stijlen en genres verkent. Zo vormt hij met Haytham Safia (oed) en Osama Mileegi (percussie) het jazztrio Salaasa. Niet zomaar jazz: de nummers van Salaasa zijn gebaseerd op Arabische muziek gecomponeerd door Haytham Safia op de oed, een peervormig snaarinstrument dat veel gebruikt wordt in muziek uit het Midden-Oosten. Een opwindende mix!

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg  
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.