ontdek avontuurlijke muziek

meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Programma

Strijkkwartetten van Beethoven versus tango’s van Piazzolla

Uitvoerenden

Carel Kraayenhof bandoneon
Matangi Quartet:
Maria­Paula Majoor viool
Daniel Torrico viool
Karsten Kleijer altviool
Arno van der Vuurst cello

Locatie
Cloud Nine

Matangi Quartet & Carel Kraayenhof

Klassiek in de Cloud

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Juri Hiensch

 
Matangi Quartet & Carel Kraayenhof | vrijdag 22 april 2022 | Cloud Nine


 
Wat Beethoven was voor de klassieke muziek, was Astor Piazzolla voor de tango. Al op jonge leeftijd was hij succesvol als bandoneonist in beroemde tango-orkesten, maar al snel stopte hij bijna helemaal met tango. Hij zocht iets anders, bestudeerde klassieke componisten als Béla Bartók en Igor Stravinsky, studeerde orkestdirectie en luisterde veel naar jazz. Hij wilde de grenzen van de traditionele tango verleggen. 

Het Matangi Quartet en Carel Kraayenhof houden er zelf ook van buiten de gebaande paden te treden. Ze stelden een bijzonder programma samen waarin zij zowel Beethoven als Piazzolla eren. De laatste zou op 11 maart 2021 100 jaar zijn geworden. ‘Beethoven vs. Piazzolla’ is een muzikale ontdekkingsreis langs de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tangocomposities van Astor Piazzolla. 

Carel Kraayenhof en het ‘Matangi’ werkten in 2002 samen aan de cd Street Tango en speelden daarna op verschillende festivals en concerten. Die samenwerking smaakte naar meer. Nu worden de krachten opnieuw gebundeld.