Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Margaret Atwood

De twaalfde Belle van Zuylenlezing

Geweest

Sinds 29 september mogen maximaal 30 personen bijeenkomen. In TivoliVredenburg geldt dat maximum niet, omdat wij een ontheffing hebben gekregen. Ons programma mag daarom doorgaan, met een maximum van 250 bezoekers per ruimte. Het blijft dus mogelijk om de lezing van Margaret Atwood vanuit onze Grote Zaal te volgen. Alle ILFU-programma's zijn ook online te bekijken. Heb je een zaalkaartje en kijk je liever online, neem dan contact op met ILFU. Lees hier meer over op hun website.

Margaret Atwood, de grande dame van de internationale literatuur, geeft op donderdag 1 oktober de twaalfde Belle van Zuylenlezing tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht. Ze ontvangt dan ook de Belle van Zuylenring 2020, een internationale ereprijs van het ILFU in samenwerking met de gemeente Utrecht. Atwood is schrijver van veelbekroonde romans, essays en verhalenbundels waarmee ze een internationaal miljoenenpubliek verwierf. Haar bekendste boek is de bestseller Het verhaal van de dienstmaagd (The Handmaid’s Tale), de beklemmende roman over het dystopische Gilead, die werd verfilmd tot een met een Emmy Award gelauwerde tv-serie. Vorig jaar verscheen de opvolger De testamenten (Prometheus), waarvoor ze de Booker Prize kreeg.

Belle van Zuylenlezing online

Margaret Atwood was vastbesloten om naar Nederland af te reizen, maar heeft vanwege de huidig maatregelen rond Covid-19 daarvan moeten afzien. Zij zal tijdens een live uitzending vanuit de Grote Zaal van Tivolivredenburg haar lezing in Canada uitspreken en worden geïnterviewd. We maken nog bekend wie haar interviewt en wie de gasten zijn tijdens het programma. Het evenement is te volgen vanuit huis via een livestream en een beperkt aantal plaatsen in de zaal.

De Belle van Zuylenlezing wordt gehouden sinds 2005. Schrijvers die de lezing eerder hielden zijn onder meer Paul Auster, Jeanette Winterson en Chimamanda Ngozi Adichie.

Kaartverkoop livestream en zaalkaarten

Voor de livestream kun je je kaarten kopen via de link van GUTS: je kunt zelf kiezen voor een tarief (3,- t/m 17,50). Het systeem werkt eenvoudig: je meldt je aan met je mobiele nummer, koopt een kaartje en krijgt daarna een bevestiging per mail voor de livestream. Op de dag van het evenement log je in met behulp van je telefoonnummer en de sms-code die je ontvangt en kies je de Margaret Atwood livestream door erop te klikken. Zo kun je thuis op je mobiel of laptop naar het programma kijken of dit casten naar je tv. Bij het tarief van 17,50 ontvang je gratis het limited edition boekje met de lezing van Margaret Atwood. Ook kun je bij je livestream-kaartje de ILFU festivalbundel ‘Buiten is het niet bij te houden’ bestellen.

Wil je het programma volgen vanuit de zaal, dan kun je kaarten kopen via de 'Bestel tickets' knop rechtsboven op deze pagina. Bij de prijs voor een zaalkaart is een gratis drankje inbegrepen plus je ontvangt de lezing van Margaret Atwood in een limited edition boekje. Ook hier kun je de festivalbundel ‘Buiten is het niet bij te houden’ bijbestellen.

Tickets

foto: Jean Malek

 

Dit evenement is coronaproof georganiseerd. Bij al onze concerten en evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen corona-gerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.  

International Literature Festival Utrecht

Bekijk hier een overzicht van het ILFU programma in TivoliVredenburg