Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Frottola’s en madrigalen van Marchetto Cara, Ogniben Venetiano, Bartolomeo Gazza, Vincenzo Capirola, Bartolomeo Tromboncino, Constanzo Festa, Benedetto Gareth, Michele Pesenti en Dom Timoteo.

 

Uitvoerenden

Marco Beasley tenor
Franco Pavan luit

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Marco Beasley & Franco Pavan

Noord-Italiaanse frottola’s en madrigalen

Geweest

Als het gaat om het Italiaanse renaissancelied ligt er één naam voor op de tong: Marco Beasley. Stem en charisma zet hij dit keer in voor frottola's en madrigalen vol elegant verklankte wanhoop, die in de zestiende eeuw menig hoveling bij de keel greep. Metgezel bij deze gepassioneerde tour de force is snarentovenaar Franco Pavan. In 2021 haalde hij de liederen op dit programma hoogstpersoonlijk in een Italiaans familie-archief onder het stof vandaan. Van de allereerste moderne uitvoering van muziek van Bartolomeo Gazza en een zekere Ogniben tot werk van Bartolomeo Tromboncino: in dit concert zijn hartstocht en vertwijfeling niet ver van elkaar verwijderd.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.