Zaal open
Support act
geen support
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Mandolin Orange + Chatham County Line

Geweest

Het concert van Chatham County Line en Mandolin Orange zijn samengevoegd. Reeds gekochte tickets voor beide concerten blijven geldig. 

Rechtstreeks uit Raleigh, North Carolina komt de Amerikaanse bluegrassband Chatham County Line. Met z’n vieren rond één microfoon musiceren deze heren al sinds 1999 de sterren van de hemel. Alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig: perfecte samenzang, goed doortimmerde nummers en een banjospeler die sneller kan soleren dan zijn eigen schaduw. Wie ze de afgelopen jaren live zag (bijvoorbeeld bij Jools Holland, op Lowlands, Take Root of Blue Highways) weet dat CCL tot de beste akoestische rootsbands ter wereld behoort. Fans hebben ze in zowel Jack White, Ryan Adams en Gillian Welch. De live-cd Sight & Sound (2012) is een goed startpunt als je Chatham County Line nog niet kent, maar ook hun nieuwe album Autumn (2016) is een prima staalkaart!

Dat in de muziek van het americana-duo Mandolin Orange de mandoline een belangrijke rol inneemt, mag geen verrassing heten. Zowel Andrew Marlin als Emily Frantz beheerst verschillende instrumenten, maar het zijn vooral de vocalen die opvallen: niet alleen passen hun stemmen fraai bij elkaar qua klankkleur, ook de timing en frasering is bijna perfect. Op hun nieuwe album Blindfaller (2016) heeft het duo uit North Carolina de hulp van een volledige band ingeroepen, en dat zorgt voor een rijker en veelzijdiger geluid dan op hun voorgaande platen. Klassieke rootsnummers die toch helemaal van nu zijn!