zaterdag 3 juli 2021

Makas

van verleden naar heden tour

19:30
zaal open
20:00
aanvang
21:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
zaterdag 3 juli 2021

Makas

van verleden naar heden tour

Op basis van de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kan dit concert doorgaan met beperkte capaciteit en op anderhalve meter afstand. Op deze pagina vind je kort voor het concert up-to-date informatie over de op dat moment geldende coronamaatregelen.  

Sinds 2015 heeft de Anatolische rockband MAKAS al vele harten veroverd van psychedelische en Anatolische rockliefhebbers in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Turkije.

Het debuutalbum van MAKAS is in juni 2019 uitgebracht door Pharaway Sounds en is een nieuwe benadering van Turkse traditionele muziek. MAKAS biedt zijn publiek een mix van verschillende stijlen uit Anatolië, met een eigen aanpak. Dit heeft tot gevolg dat het publiek gefascineerd en verrast blijft en gehecht raakt aan de kracht en afwisseling van de klanken van deze band. De teksten van de muziek gaan veelal over vriendschap en liefde. Voor meer info:  www.makasband.com

Vanaf 3 juli 2021 gaat MAKAS op tour met een nieuw project genaamd “van verleden naar heden” en doet de aftrap bij TivoliVredenburg!

Van verleden naar heden tour:

Tussen de jaren ‘67 en ‘80 herenigden vele gastarbeiders met name uit Turkije en Griekenland zich met hun gezin in Nederland. Toen de gezinnen waren herenigd was er weinig vermaak en vertier voor hen. Er ontstond een underground scene met o.a. bioscopen, Turkse videotheken en feestjes bij mensen thuis of op ongewone locaties, zoals oude panden en zalen. MAKAS wil deze “underground cultuur” en het ontstaan daarvan met een zo breed mogelijk publiek delen. MAKAS gaat filmfragmenten tonen en de filmmuziek live spelen waarbij ze het publiek geleidelijk meenemen naar de sfeer uit die tijd.

Kom en proef de nostalgie!

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg  
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen je graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar jouw gezondheid en die van je huisgenoten. Je kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst je groene scherm tonen. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachten.