Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 7 november 2015

Maison du Malheur

geweest
zaal open
19:30

Tijden zijn onder voorbehoud.

support act
Dj Der Wolfshund
locatie
zaterdag 7 november 2015

Maison du Malheur

geweest

Locatie: De Helling

Niet te stuiten, niet te overtreffen, niet in een hokje te stoppen, niet te marketen en nauwelijks te managen: verbrand je zwemvest, vergeet de veiligheidsgordels, gooi je helm maar weg en houd je vast: Maison du Malheur is terug. Een deinende muzikale hoerenkast, bevolkt door messcherpe blazers, een superieure gitarist, een drummende kolenstoker en een bordeelpianist van wereldklasse. Geleid door een kapitein die vaak zelf ook verbaasd toekijkt wat voor toeren zijn bemanning nu weer uithaalt, om er dan maar grijnzend mee in te stemmen.

Voorman JP Mesker is in bezit van een platencollectie die via Louis Armstrong van Tom Waits naar Nick Cave loopt. Hij begon Maison du Malheur in 2011 aanvankelijk solo, als singer-songwriter. Binnen vier jaar tijd was zijn ‘project’ een acht man sterk orkest geworden, en waren ze duizenden verkochte exemplaren van hun albums (Waiting For Trouble To Come, Wicked Transmission), honderden vlammende optredens (voor in totaal meer dan honderdduizend enthousiaste toeschouwers, ook en vooral op festivals) en een goedbetaalde biercommercial verder. 

Maison du Malheur viert ieder optreden of het een jubileum is. Met onbedwingbare gretigheid bestijgen ze elk podium, en dan is het inpluggen -en gaan. Het liefst stampen ze zo snel mogelijk een vrijplaats uit de grond, een rock-‘n-roll-hangplek voor dolenden en verdoemden, voor outsiders en insiders, zoekenden en zwervenden. Voor gelukszoekers en andere rare snuiters. En ja, dat is dynamisch en energiek en dat gaat soms gevaarlijk dicht langs de afgrond. Maar dat is de kracht van Maison du Malheur: live spelen, muziek met adem erin maken, en samen met het publiek je plaats in het universum opeisen. En dat gaat niet over geld of roem of de nieuwste telefoon. Dat gaat over leven. Leven tot je erbij neervalt.

Stomping Ground heet het nieuwe album van Maison du Malheur. Medio oktober te verkrijgen!

Zie ook

zo 9 jun 2019

Anderson-Bennink-Glerum-van Kemenade

Sunday Afternoon Jazz

do 30 mei 2019

The Como Mamas

Geestdriftige Amerikaans gospeltrio

vr 18 okt 2019

Fischer-Z

Celebrating 40 years of "The Worker"