concerten met extra uitleg, discipline, ervaring of beeld

ontdek meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mendelssohn Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Uitvoerenden

Noord Nederlands Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal
Extra informatie
Maestro Jules Onthult

Met de speelse aanpak van maestro Jules van Hessen raak je vertrouwd met klassieke meesterwerken. Maak kennis met de keuken van het symfonieorkest. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de volgende fondsen: Elise Mathilde, Fonds 21, Fonds Podium Kunsten, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Adviesleeftijd

Met de hele familie naar een concert? Een avond Maestro Jules Onthult is ook geschikt voor kinderen (10+). De adviesleeftijd (voor kinderen van 10 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Ben je jonger dan 29 jaar? Dan kun je op de dag zelf kaarten kopen voor een kortingstarief van 12,50. Lees hier meer.

Maestro Jules Onthult

Mendelssohn 4

Geweest

Maestro en ‘stand-up’ dirigent Jules van Hessen is je gids in de soms ondoorgrondelijke wereld van de klassieke muziek. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de grappen en geniale ingevingen van Felix Mendelssohn en de trucs van de musici en de dirigent. Alles voor de pauze ondersteund door visuals en muziekvoorbeelden. Na de pauze klinkt het hele werk in al zijn glorie.

Een sprankelende, zonovergoten symfonie
Geïnspireerd door een vakantiereis naar Italië schreef wonderboy Felix Mendelssohn een sprankelende, zonovergoten symfonie. Maestro Jules neemt je bij de hand en onthult hoe de Italiaanse spirit in de muziek te horen is. Hoe klinkt een bedevaart eigenlijk en wat doe je als je getroffen wordt door een verraderlijke spinnenbeet?

Met de speelse aanpak van maestro Jules van Hessen raak je vertrouwd met klassieke meesterwerken. Maak kennis met de keuken van het symfonieorkest.

Bekijk hier de foto's van een eerdere editie van Maestro Jules Onthult in TivoliVredenburg

Fotograaf: Juri Hiensch

Maestro Jules | woensdag 9 februari 2022 | Grote Zaal


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de volgende fondsen: Elise Mathilde, Fonds 21, Fonds Podium Kunsten, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.