concerten met extra uitleg, discipline, ervaring of beeld

ontdek meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 29,50
CJP
€ 23,70
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Neue Philharmonie Westfalen
Jules van Hessen dirigent & gastheer

Programma

Richard Strauss Till Eulenspiegels lustige Streiche

Locatie
Grote Zaal

Maestro Jules Onthult

Tijl Uilenspiegel

incl. servicekosten

Maestro en ‘stand-up’ dirigent Jules van Hessen is je gids in de soms ondoorgrondelijke wereld van de klassieke muziek. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de grappen van Teul Uilenspiegel, de geniale ingevingen van Richard Strauss en de trucs van de musici en de dirigent. Alles voor de pauze ondersteund door visuals en muziekvoorbeelden. Na de pauze klinkt het hele werk in al zijn glorie.

De avonturen van een middeleeuwse schelm
Richard Strauss kon werkelijk alles verbluffend waarheidsgetrouw in klank omzetten. Zo zegt men wel dat hij zelfs een biertje kon componeren. In zijn Tijl Uilenspiegel volgen we de avonturen van een middeleeuwse schelm, een boef, of moeten we zeggen: een dwarsdenker? We zijn getuige van zijn bizarre streken die uitmonden in een spectaculaire slotscène. Maestro Jules laat je horen hoe Richard Strauss je meeneemt in dit dubbelzinnige sprookje en hoe de instrumenten het verhaal vertellen. Vrolijke, opgeruimde muziek, een soort kroegbeeld van Jan Steen maar dan in muziek.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de volgende fondsen: Elise Mathilde, Fonds 21, Fonds Podium Kunsten, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

Bekijk hier de foto's van een eerdere editie van Maestro Jules Onthult in TivoliVredenburg

Fotograaf: Juri Hiensch

Maestro Jules | woensdag 9 februari 2022 | Grote Zaal


Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Pieces of Tomorrow - Mahler 6

Epic classical pieces & good vibes

Finale Dutch Classical Talent 2023

Dutch Classical Talent

Maestro Jules Onthult

Brahms 4