concerten met extra uitleg, discipline, ervaring of beeld

ontdek meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Brahms Symfonie nr. 4

Uitvoerenden

Residentie Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Maestro Jules Onthult

Brahms 4

Geweest

Op één avond alles te weten komen over een absoluut meesterwerk? Dat kan tijdens een avond Maestro Jules. Vóór de pauze ontrafelt Jules als een stand-up dirigent analytisch en anekdotisch het werk en speelt het orkest cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Na de pauze wordt het werk volledig uitgevoerd door het orkest.

De kroon op Brahms’ symfonische oeuvre
Brahms’ Vierde Symfonie geldt als de kroon op zijn symfonische oeuvre. Voortbouwend op de vernieuwingen die door zijn voorganger Beethoven waren ingezet, kent de symfonie een aantal verrassingen. Maestro Jules onthult onder meer de ongekende climax aan het eind van het eerste deel, de ongebruikelijke groove en de verdwaalde triangel in het derde deel, en hoe Brahms in het slotdeel een geraffineerde ode aan Bach brengt. Brahms beschouwde zijn Vierde als zijn beste symfonische werk, en dat wil wat zeggen voor de zo’n beetje de meest geduchte criticaster onder zijn vakbroeders.

Met de speelse aanpak van maestro Jules van Hessen raak je vertrouwd met klassieke meesterwerken. Maak kennis met de keuken van het symfonieorkest.

Bekijk hier de foto's van een eerdere editie van Maestro Jules Onthult in TivoliVredenburg

Maestro Jules | woensdag 9 februari 2022 | Grote Zaal


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de volgende fondsen: Elise Mathilde, Fonds 21, Fonds Podium Kunsten, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.