concerten met extra uitleg, discipline, ervaring of beeld

ontdek meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Regulier
Regulier
€ 28,60
CJP
€ 23,70
Regulier + Diner
€ 57,10
Inclusief servicekosten en garderobe.
Uitvoerenden

Residentie Orkest
Jules van Hessen dirigent & gastheer

Programma

Brahms Symfonie nr. 4

Locatie
Grote Zaal

Maestro Jules Onthult

Brahms 4

incl. servicekosten & garderobe

Op één avond alles te weten komen over een absoluut meesterwerk? Dat kan tijdens een avond Maestro Jules. Vóór de pauze ontrafelt Jules als een stand-up dirigent analytisch en anekdotisch het werk en speelt het orkest cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen. Na de pauze wordt het werk volledig uitgevoerd door het orkest.

De kroon op Brahms’ symfonische oeuvre
Brahms’ Vierde Symfonie geldt als de kroon op zijn symfonische oeuvre. Voortbouwend op de vernieuwingen die door zijn voorganger Beethoven waren ingezet, kent de symfonie een aantal verrassingen. Maestro Jules onthult onder meer de ongekende climax aan het eind van het eerste deel, de ongebruikelijke groove en de verdwaalde triangel in het derde deel, en hoe Brahms in het slotdeel een geraffineerde ode aan Bach brengt. Brahms beschouwde zijn Vierde als zijn beste symfonische werk, en dat wil wat zeggen voor de zo’n beetje de meest geduchte criticaster onder zijn vakbroeders.

Dineren voorafgaand aan dit concert?

Maak je avond compleet met een diner bij Het Gegeven Paard. Kies voor een combiticket regulier + diner, waarbij je toegang krijgt tot dit concert, een diner van te voren in Het Gegeven Paard en twee drankjes naar keuze. Je kunt kiezen uit vlees/vis/vega(n) gerechten evenals alcoholisch als non-alcoholische consumpties. Allemaal in 1 ticket! Zo geniet je van de beste concerten, zonder je zorgen te hoeven maken over het avondeten, op tijd te hoeven vertrekken of te hoeven reizen tijdens het spitsuur. Zo hoef jij nergens over na te denken. Hier vind je de praktische voorwaarden. Zien we je snel?

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de volgende fondsen: Elise Mathilde, Fonds 21, Fonds Podium Kunsten, KF Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

Bekijk hier de foto's van een eerdere editie van Maestro Jules Onthult in TivoliVredenburg

Fotograaf: Juri Hiensch

Maestro Jules | woensdag 9 februari 2022 | Grote Zaal


Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Pieces of Tomorrow - Schubert 8

Epic classical pieces & good vibes

Maestro Jules Onthult

Tijl Uilenspiegel

Pieces of Tomorrow - Mahler 6

Epic classical pieces & good vibes