Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Daniel Ferreira sopraansaxofoon
Catarina Gomes altsaxofoon
Pedro Silva tenorsaxofoon
Mafalda Oliveira baritonsaxofoon

Programma

Ramin Amin Tafreshi Negarehaye Rangin
Sjostakovitsj Twee stukken voor strijkkwartet
Thierry Escaich Le bal
Ian Wilson So Softly
Debussy Syrinx
Nuno Lobo nieuw werk

Locatie
Hertz

Maat Saxophone Quartet

Dutch Classical Talent

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Wat is dans zonder beweging? Welke woorden kies je voor een lied zonder dichtregels en zangstem? Hoe druk je dat uit in composities voor een saxofoonkwartet? Het Maat Saxophone Quartet zette die vragen op de lessenaar en koos stukken uit die focussen op dans en zang. Niet letterlijk, het effect komt tot leven in de hoofden van de luisteraars. Als de muziek overwaait als een wolk van poëzie en dans, dan is de missie van het Maat Saxophone Quartet geslaagd. Een ‘op Maat’ gemaakt lichtplan zou zomaar kunnen resulteren in een licht hallucinatoire ervaring. De jury over het Maat Saxophone Quartet: ‘Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technisch zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wilt blijven luisteren.’

Lees hier de toelichting bij het concert en de livestream, geschreven door Agnes van der Horst.

Deze livestream is gratis. Wil je het MAAT Saxophone Quartet steunen in deze onzekere tijden? Doneren kan gemakkelijk via Tikkie: klik daarvoor hier. Het volledige bedrag gaat naar de artiesten.