dinsdag 19 november 2019

Maarten van Rossem over modern populisme

's Lands bekendste historicus geeft college

geweest
20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

locatie
dinsdag 19 november 2019

Maarten van Rossem over modern populisme

's Lands bekendste historicus geeft college

geweest

Rechtse en ontevreden kiezers hebben bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart dit jaar voor de vierde maal in nog geen twintig jaar een nieuwe populistische messias te paard geholpen. Forum voor Democratie werd zelfs de grootste partij in de Eerste Kamer. Volgens Nederlands bekendste historicus Maarten van Rossem vraagt dit succes wel om enige relativering: ‘De oogst van rechts is al jaren erg mager.’

Op 19 november 2019 plaatst Van Rossem het hedendaags populisme in historisch perspectief. Hij besteedt aandacht aan het Nederlandse politieke klimaat en legt uit hoe het populisme onlosmakelijk verbonden is met een verzwakte democratie. Actuele thema’s als de afgelopen verkiezingsuitslagen, de rol van de media en de angst voor islamisering komen uitgebreid aan bod. Uiteraard neemt Van Rossem ook de rol van populisten als Fortuyn, Baudet en Trump grondig onder de loep en richt hij zijn pijlen op de toekomst.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.