ontdek het programma

alle lunchpauzeconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Glière Ballade
Goltermann Capriccio
Mozart Un mota di Gioia; Non so più
Strauss Morgen
Chopin Nocturne Op.15
Schumann Sonate Nr.1 Op.15
Rachmaninov Etude Op. 33 Nr.17
Paganini/Liszt La Campanella
Jansen Nieuwe compositie

Uitvoerenden

Viool: Joshua Tavenier
Piano: Bas Verheijden
Jorian van Nee
Alexander Jansen
Cello: Fama Koning
Zang: Magali Duindam

Locatie
Grote Zaal

Lunchpauzeconcert Klassiek

Gratis | Jong talent van de Academie Muzikaal Talent Utrecht

Geweest

De Gratis Lunchpauzeconcerten als springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent; op vrijdagmiddag gebeurt het in ons pand, en daar ben je voor de vertrouwde prijs van noppes bij. De lunchpauzeconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

De Academie Muzikaal Talent (AMT) is een opleiding die jong muzikaal toptalent voorbereidt op een succesvolle studie aan een conservatorium. De AMT is een kleine, particuliere school met maximaal 25 leerlingen. De AMT staat open voor alle instrumenten en vindt een gastvrij onderkomen in het Utrechts Conservatorium. De AMT staat onder artistieke leiding van harpiste Erika Waardenburg.

Alle AMT-docenten zijn ervaren in het lesgeven aan jong muzikaal talent. Zij zijn allen verbonden aan conservatoria, waardoor de aansluiting van AMT op beroepsopleiding optimaal is. Uniek aan de jongtalentopleiding van de AMT is het grote onderwijsaanbod. Naast de gebruikelijke hoofdvak- en theorielessen worden veel extra vakken en projecten aangeboden. 70 procent van de AMT’ers stroomt door naar de vakopleiding.

Gedurende het hele cursusjaar worden regelmatig concerten georganiseerd, zodat alle leerlingen podiumervaring kunnen opdoen. Tijdens deze concerten kunnen leerlingen zich van hun solistische kant laten zien, of in ensembles optreden. Ensemblespel vormt een van de belangrijkste speerpunten van de opleiding aan de AMT.
Leerlingen vallen regelmatig in de prijzen bij jeugdconcoursen als het Prinses Christina Concours, Nederlands Vioolconcours en de Cellobiënnale. Ook bij internationale concoursen behoren AMT-leerlingen tot prijswinnaars. Voor het concert van 28 april a.s. hebben leerlingen van de AMT een afwisselend en toegankelijk programma samengesteld. Met AMT’ers Alexander Jansen (piano), Joshua Tavenier (viool), Magali Duindam (zang), Fama Koning (cello) en oud-AMT’er Jorian van Nee op de piano.

Lees hier het programmablad van het concert.