ontdek het programma

alle lunchpauzeconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

ADAM Quartet:
Margot Kolodziej viool
Hannelore De Vuyst viool
José Nunes altviool
Renée Timmer cello

Programma

Haydn Strijkkwartet op.64 nr. 5 ‘De Leeuwerik’
Prokofjev Strijkkwartet nr. 2 ‘Kabardinian’
Adams Pavane & Toot Nipple

Locatie
Hertz

Lunchpauzeconcert Klassiek

Gratis | ADAM Quartet

Verkoop start 7 okt. 10:00

De vrijdagmiddag staat garant voor een muzikale inwijding van je weekend, want in het wekelijkse Gratis Lunchpauzeconcert hoor je de allergrootste muzikale beloftes. De lunchpauzeconcerten klassiek zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Het ADAM Quartet speelt Adams. En terecht, want het jonge strijkkwartet heeft meer dan alleen hun naam gemeen met een van de meest uitgevoerde levende componisten van deze tijd. Beiden zijn pioniers en verkenners van hedendaagse muziek zonder de traditie uit het oog te verliezen. In die traditie bestaat Prokofjev, en die weet van vroeg pieken: zijn Tweede Strijkkwartet - één van de slechts twee die hij ooit schreef - barst van de uitbundigheid, lyrische momenten en speelsheid. Daar voor trapt Haydn je lunchpauze af, want met de bijnaam ‘vader van de strijkkwartetten’ hoort ook hij thuis op het programma van een pionierend strijkkwartet.

Entreebewijs
Reserveer je gratis ticket vanaf vrijdag 10.00 uur op de dag van het lunchpauzeconcert. Tickets kun je reserveren via de website of bij de kassa in de centrale hal. De lunchconcerten zijn toegankelijk voor iedereen boven de 8 jaar. Let op: na aanvang (12:30) is de zaal niet meer toegankelijk, laatkomers kunnen wij helaas niet toelaten.

Zie ook

Ruysdael Kwartet

Beethoven & Ravel

Chiaroscuro Quartet

Beethoven en Schubert

Doric String Quartet & Pieter Wispelwey

Schuberts Strijkkwintet