Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bosmans Strijkkwartet nr. 1
Beethoven Strijkkwartet nr. 2
Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 1

Uitvoerenden

Damsco Quartet:
Nata Roinishvili viool
Daniël Leenders viool
Yuxin Chen altviool
Manon Leroux cello

Locatie
Hertz

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Nederlandse Strijkkwartet Academie: Damsco Quartet

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Let op: de lunchconcerten waren eerder de lunchpauzeconcerten. 

Damsco Quartet
Het Damsco Quartet is een opkomend strijkkwartet, gevestigd in Amsterdam. De vier jonge muzikanten spelen pas sinds 2022 samen. Hun eerste optreden op het festival Forbidden Music Regained werd lovend ontvangen en werd gevolgd door een cd-opname van het strijkkwartet van Henriëtte Bosmans voor uitgeverij Donemus. Sinds 2023 studeert het Damsco Quartet bij de NSKA, onder mentorschap van Marc Danel. Het kwartet heeft vier verschillende nationaliteiten en speelt graag repertoire uit de verschillende landen van herkomst: Georgië Nederland, China en Frankrijk.

NSKA
De Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) begeleidt jonge getalenteerde kwartetten naar een florerende toekomst in de internationale podiumkunsten. Opgericht door Stefan Metz in 2001, is de artistieke leiding sinds 2011 in handen van Marc Danel, primarius van het Danel Kwartet. Naast strijkkwartetten zijn sinds enkele jaren ook saxofoonkwartetten en pianotrio's van harte welkom. Alumni zoals het Matangi, Rubens, Ragazze, Dudok en Ardemus Quartet geven kleur en gezicht aan de veelzijdige Nederlandse en internationale ensemblecultuur.