ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Schubert Pianotrio nr. 2

Uitvoerenden

The Paddington Trio:
Stephanie Tang piano
Tuulia Hero viool
Patrick Moriarty cello

Locatie
Hertz

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Nederlandse Strijkkwartet Academie: Paddington Trio

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Let op: de lunchconcerten waren eerder de lunchpauzeconcerten. 

The Paddington Trio: 

The Paddington Trio begon hun avontuur als groep op het Paddington Station in London en heeft zich snel ontpopt tot een uniek en veelzijdig ensemble. Geprezen om hun genuanceerde en krachtige uitvoeringen won het trio de eerste prijs in de 70th Royal Over-Seas League Competition for Strings & Piano Ensemble. In april 2023 waren ze ook nog eens de winnaars van de prestigieuze Parkhouse Award in Wigmore Hall. 

The Paddington trio zet zich sterk in voor nieuwe muziek en een innovatief programma, was de eersteprijswinnaar van de NEW FORMATS Project Prize 2022 in Graz, Oosterijk. In maart 2023 maakte het trio hun concertdebuut, waar ze onder leiding van Jan Söderblom het Beethovens Triple Concert uitvoerden met het Jyväskylä Sinfonia. Violiste Tuulia Hero (Finland), cellist Patrick Moriarty (Ierland) en pianiste Stephanie Tang (VS), proberen boeiende concertprogramma’s samen te stellen waarbij iedereen op het puntje van hun stoel belandt.

NSKA
De Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) begeleidt jonge getalenteerde kwartetten naar een florerende toekomst in de internationale podiumkunsten. Opgericht door Stefan Metz in 2001, is de artistieke leiding sinds 2011 in handen van Marc Danel, primarius van het Danel Kwartet. Naast strijkkwartetten zijn sinds enkele jaren ook saxofoonkwartetten en pianotrio's van harte welkom. Alumni zoals het Matangi, Rubens, Ragazze, Dudok en Ardemus Quartet geven kleur en gezicht aan de veelzijdige Nederlandse en internationale ensemblecultuur.

Het Paddington Trio studeert sinds vorig jaar bij Marc Danel en andere docenten van de NSKA.