Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Tsjaikovski: Symfonie nr. 6

Uitvoerenden

Utrecht Young Orchestra
Dirigent: Alejandro Cantalapiedra

Locatie
Grote Zaal

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Utrecht Young Orchestra o.l.v. Alejandro Cantalapiedra

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Utrecht Young Orchestra o.l.v. Alejandro Cantalapiedra
Het Utrechts Young Orchestra is opgericht in 2018 na een initiatief van Cristina Carmona Fuentes, student aan het Conservatorium van Utrecht.

Sinds oktober 2019 begon een groep van enthousiaste studenten samen te werken en elke week te repeteren om dit nieuwe orkest te creëren. Het is een afspiegeling van een professioneel orkest, veel verschillende nationaliteiten waar iedereen dezelfde taal van muziek spreekt. Jonge getalenteerde musici met de motivatie om ooit in grote auditoriums de mooiste concerten te spelen.

De jonge Spaanse dirigent Alejandro Puerta Cantalapiedra staat volop in de belangstelling als een architect van een bijzonder geluid. Zijn visie op muzikale werken gecombineerd met charismatisch muzikantschap stellen hem in staat om het grote symfonische repertoire een bijzonder karakter te geven.

Sinds 2019 is hij chef-dirigent van Utrechts Young Orchestra en vanaf het seizoen 2023-24 is hij assistent-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en van De Nationale Opera.