Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Vivaldi Gloria in excelsis Deo uit ‘Gloria’
Toch Fuge aus der Geographie
von Westhoff Allemande uit ‘Partita nr. 5 in d voor viool
Borodin Allegro moderato uit ‘Strijkkwartet nr. 2’
Beethoven Allegro uit ‘Vioolsonate nr. 5 “Frühlingssonate”
von Weber Adagio en Rondo voor cello en piano
Sjostakovitsj Andante uit ‘Pianotrio nr. 1’
Mozart Allegro spiritoso uit ‘Concertone’

 

Uitvoerenden

Carolijn Moullen Janssen dirigent
Chris Duindam dirigent
Erika Waardenburg presentatie
Peter Sluijs piano
Lora Zaiss piano
David Kooi piano
Emily van Baaren viool
Valerie Langendonck viool
Eline van Dijk viool
Pieter Streefkerk viool
Magali Duindam altviool
Valentijn Jeukendrup cello
Matthijs van der Kolk cello

Locatie
Hertz

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Academie Muzikaal Talent

Geweest

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

De Academie Muzikaal Talent (AMT) is een opleiding die jong muzikaal toptalent voorbereidt op een succesvolle studie aan een conservatorium. Dit jaar bestaat de AMT 20 jaar! De AMT is een kleine, particuliere school met maximaal 25 leerlingen. De AMT staat open voor alle instrumenten en vindt een gastvrij onderkomen in het Utrechts Conservatorium. De AMT staat onder artistieke leiding van harpiste Erika Waardenburg.

Alle AMT-docenten zijn ervaren in het lesgeven aan jong muzikaal talent. Zij zijn allen verbonden aan conservatoria, waardoor de aansluiting van AMT op beroepsopleiding optimaal is. Uniek aan de jongtalentopleiding van de AMT is het grote onderwijsaanbod. Naast de gebruikelijke hoofdvak- en theorielessen worden veel extra vakken en projecten aangeboden. 70 procent van de AMT’ers stroomt door naar de vakopleiding.

Gedurende het hele cursusjaar worden regelmatig concerten georganiseerd, zodat alle leerlingen podiumervaring kunnen opdoen. Tijdens deze concerten kunnen leerlingen zich van hun solistische kant laten zien, of in ensembles optreden. Ensemblespel vormt een van de belangrijkste speerpunten van de opleiding aan de AMT. Leerlingen vallen regelmatig in de prijzen bij jeugdconcoursen als het Prinses Christina Concours, Nederlands Vioolconcours en de Cellobiënnale. Ook bij internationale concoursen behoren AMT-leerlingen tot prijswinnaars.

Op het concert van 6 oktober, een jubileumconcert van de AMT, spelen vrijwel alle AMT’ers mee.