Ontdek het programma

alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Rameau Selectie van aria’s uit o.a. Les Boréades, Platée en Les Indes Galantes

Uitvoerenden

Traverso: Anna Špelinová; Vicente Romero Carrilero; Joan Casabona I Amat; Elise Tossens
Hobo: Narumi Ogami; Laurine Marmi
Klarinet: Manon Letort; Alice Izabelle Herlihy
Fagot: Hannah Voß; Daphné Franquin; Erney Vargas Barboza; Rianne Apoll-Helmus
Hoorn: Pablo Traine (KC); Blanka Kovacs
Trompet: Gerardo Gianolio; Richard Ranvier
Timpani: Oier Caceres
Tambour de Basque: Tom Brassart
Klavecimbel: Sae Goto; Pieter-Jan Verhoyen
Viool: Laurène Patard-Moreau; Camille Poirier-Lachance; Fátima Judit Hernández Silva; Lydia Kirschenbaum; Alyssa Wrights; Shannon Lee; Ciara Sudlow; Marta Atcher Soler; Liga Zirina; Meng-Han Wu; Dario Rodriguez Ventura; Alvaro Munez Perera
Altviool: Jonas Krebs; Iris Kengen; Wilton Huang; Ivan Sáez Schwartz
Cello: Adriana Mendez Fernandez; Marta Jimenez Ramirez; Thomas Laricheliere-Banken; Judith Fröschl
Contrabas: Maja Jarmolowicz; Ebony Lim
Zang: Mariela Flores; Gaia Szames; Elena Roce; Yerin Mira; Liga Zirina; Livio Ticli; Gabriel Belkheiri; Wessel van der Ham; Bas Cornelissen

Locatie
Grote Zaal

Lunchconcert Klassiek

Gratis | Sweelinck Barokorkest

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

Rameau wordt beschouwd als de grootste Franse componist van de barokperiode. Hij staat bekend om zijn krachtige creativiteit en diepgaande innovatie in de muziek. We weten echter weinig over zijn vroege jaren. Pas in de jaren 1720 kreeg hij erkenning als een belangrijke muziektheoreticus met zijn Treatise on Harmony (1722). In de daaropvolgende jaren componeerde hij meesterwerken voor het klavecimbel, die door heel Europa werden verspreid.

Het duurde tot hij bijna 50 was voordat Rameau begon aan zijn carrière als operacomponist, wat nu voornamelijk zijn reputatie bepaalt. Voor het seizoen 2023-2024 van het Sweelinck Barok Orkest stelde ik een overzicht samen van zijn grootste opera's. Rameau's frisheid en originaliteit komen tot uiting in zijn aria's, recitatieven en dansen, waarbij hij perfecte compositie en dramaturgie combineert.