Ontdek het programma

Alle lunchconcerten
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Williams: Roll’em
Wilson: Nancy Jo
Porter: Just One of Those Things
Holiday: God Bless the Child
Silver: Cape Verdean Blues
Carter: Rompin’ at the Reno
Warren: At Last
Nelson: Emancipation Blues
Foster: You Got It!

Uitvoerenden

Zang: Sofiya Astapiuk
Saxofoon: Zala Rus; Dion Hoorn (alt); Jan Koźelj; Dimitar Dimov (tenor); Bram Kruis (bariton)
Trompet: Peter van Soest; Johan Boekema; Benin Mujkić; Odei Al-Magut
Trombone: Roman Bochkov; Nedelcho Ninov; Bert Pfeiffer; Ali Mohamed
Piano: Marcel Park
Gitaar: Sara Gričar
Bas: Brett Dougherty
Drums: Moni Simeonov; Martin Regaña

Locatie
Grote Zaal

Lunchconcert Jazz

Gratis | Bigband van Prins Claus Conservatorium Groningen

Geweest

De Lunchconcerten zijn elke vrijdag de springplank voor zowel je weekend als voor aanstormend talent. Neem je bammetjes mee en bewonder de talenten van de toekomst, afkomstig van alle conservatoria van Nederland en het allermooiste is dat de toegang gratis is. De lunchconcerten zijn ook online te volgen via YouTube en Facebook.

De Prins Claus Conservatorium Big Band bestaat uit studenten van de opleidingen bachelor en master Jazz. Het internationale karakter van het conservatorium vind je terug in de samenstelling van de band: studenten uit alle werelddelen spelen gedurende hun studie een periode in dit swingende ensemble. De Big Band repeteert wekelijks onder leiding van docent en trompettist Kurt Weiss. Weiss speelde onder andere met de orkesten van Ray Charles, Artie Shaw, Glenn Miller en Jimmy Dorsey.

De Big Band treedt regelmatig op, niet alleen tijdens projecten van het conservatorium, maar ook op reguliere concertpodia en tijdens festivals.

Vandaag staat op het programma de swingende muziek van onder andere Cole Porter, Billy Holiday en Horace Silver.

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is zeer verbonden met de noordelijke samenleving en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in de samenleving. Onder het motto ‘Share your talent. Move the world.’ daagt het conservatorium haar studenten uit om hun talent en passie voor muziek te delen met de wereld om hen heen.