Zaal open
Aanvang
Support act
The Night Eternal
Locatie
De Helling
Attend
Facebook-event

Lucifer + Angel Witch

TivoliVredenburg & De Helling present

incl. servicekosten

Oldskool metalheads opgelet! Op 6 februari kun je in De Helling terecht voor een flinke dosis gitaargeweld met Lucifer en Angel Witch! Twee generaties aan furieuze heavymetalbands die de zaal naar de verdoemenis helpen. Op een avond vol gillende gitaren en wapperende haren laten deze twee bands zien dat het genre nog springlevend is. Een feestje voor je duistere ziel.

De occulte rockers van Lucifer brengen je terug naar de oerknal van de metal: de seventies. De Zweeds-Duitse formatie laat zich inspireren door vroege metal-mastodonten als Blue Öyster Cult, Black Sabbath en Uriah Heep, maar gooit ook wat eigentijdse geluiden in de mix. Met deze moderne take op proto-metal oogstte de band succes over de hele wereld. Lucifer speelde al meer dan 200 shows, en stond onder andere op KISS Kruise, Psycho Las Vegas en Hellfest.

Angel Witch is een van de grondleggers van het genre. De band ontstond in 1977(!!), en was één van de belangrijkste spelers in de New Wave of British Heavy Metal-stroming (NWOBHM voor de nerds). Deze veteranen waren een inspiratiebron voor generaties aan artiesten, waaronder Dave Mustaine en Tom Warrior. Ruim 44 jaar na hun oprichting bestaat Angel Witch nog steeds. Daar konden een lading akkefietjes, meningsverschillen en breakups niks aan veranderen. En dat ze het nog steeds kunnen, komen ze op 6 februari bewijzen.

Zie ook

Abbath

Blackmetalband van voormalig Immortal-zanger/gitarist Abbath Doom Occulta