menu zoeken
Naar agenda
vrijdag 29 juni 2018

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Lucas & Arthur Jussen spelen Bartók

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

25,-
uitvoerenden

Candida Thompson viool
Harriet Krijgh cello
Lucas & Arthur Jussen piano
Stefan Vladar piano
Alexej Gerassimez percussie
Simone Rubino percussie

programma

Gerassimez Asventuras
Bartók Sonate voor 2 piano’s en slagwerk, Sz. 110
Brahms Pianotrio nr. 3 in c klein, op. 101

aanvang
18:00
Rang 1
€ 25,-
€ 10,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

locatie

Voorafgaand aan dit concert, om 16.45 uur, presenteert Radio 4 presentator Hans Haffmans de Muzieksalon in de Pandora Foyer. De toegang is gratis, u dient wel te reserveren. Klik hier voor meer informatie.

Voor deze lange concertavond, met voor de liefhebbers in de grote pauze een zomers diner, heeft Harriet Krijgh de broers Lucas en Arthur Jussen uitgenodigd. Het populaire pianoduo wordt steevast geroemd om het unieke samenspel waarbij “twee klavieren één balsemend instrument vormen”, aldus de Volkskrant. Het eerste deel van het ‘Avondje uit met de Jussens’ opent met een roffelende solo voor snare drum, een eigen compositie van slagwerker Alexej Gerassimez, gevolgd door Bartóks favoriete Sonate voor 2 piano’s en slagwerk. Het samenspel tussen de pianisten en de slagwerkers is vooral in het laatste deel uiterst complex, het is misschien wel de meest onstuimige muziek die Bartók heeft geschreven. Brahms schreef zijn Derde pianotrio tijdens een vakantie in Zwitserland, uitkijkend over de meren, gletsjers en bergen van het wonderbaarlijke Berner Oberland. De kracht van de natuur maakte indruk op Brahms en dat verklaart wellicht het donkere, robuuste karakter van het pianotrio. Clara Schumann schreef razend enthousiast in haar dagboek: “Wat een compositie is dit! Door en door vernuftig in z’n passie, z’n inhoudelijke kracht, z’n charme en expressie! Geen enkel ander werk van Johannes heeft me zo totaal overrompeld.”

Na afloop van dit concert kunt u genieten van een zomers maaltijd, geserveerd in de K.F. Heinfoyer en op Plein 6. Klik hier om te reserveren. 

Wellicht vind je ook interessant

vr 22 mrt 2019

Dana Winner

Theatershow eerste liefde…muziek

zo 12 mei 2019

Sven Ratzke en Claron McFadden: Groschenblues

Virtuoos cabaretspektakel geïnspireerd op Brecht en Weill

za 16 feb 2019

Raymond van het Groenewoud

Theatershow Kreten & Gefluister

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord