menu zoeken
Naar agenda
zondag 25 november 2018

Lubomyr Melnyk

Neoklassieke pianist

21,25
support
Matteo Myderwyk
aanvang
20:15
zaal open
19:30
Regulier
€ 23,25
Rang 2
€ 21,25

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

locatie

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

De Oekraïense componist/pianist Lubomyr Melnyk (1948) ontwikkelde in het midden van de jaren zeventig een nieuwe pianostijl die hij ‘continuous music’ doopte. Kern van deze stijl vormen de op hoge snelheid gespeelde arpeggio’s – Melnyk benadert zijn kunst dan ook als topsport en is in staat om 19 noten per seconde te spelen. Afgezien van de technische krachtpatserij zit Melnyks werk vol gevoel en doet het met zijn hypnotiserende werking denken aan Nils Frahm, al hoor je ook veel Chopin. In 2015 stond dit grensoverschrijdend goede fenomeen nog op indiefestival Le Guess Who!

Matteo Myderwyk
Dankzij een optreden op Into The Great Wide Open kreeg de jonge Nederlandse toetsenist Matteo Myderwyk een deal bij het Excelsior-label en daar verschenen dan ook zijn debuutalbum To Move en tweede album Verses – pianostukken met de lengte, melodie en harmonie uit de popmuziek, het improvisatorische uit de jazz, het repetitieve van de dance en dit alles vredig uitgevoerd met de techniek van een klassiek geschoolde pianist.

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.

Wellicht vind je ook interessant

za 29 dec 2018

Guy van Nueten

Vlaamse neoklassieke pianist/componist

wo 20 feb 2019

Remy van Kesteren

Harpvoorstelling in combinatie met lichtkunst

di 5 feb 2019

Death Cab For Cutie

Amerikaanse indiepopband

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord