Zaal open
Aanvang
Support act
Matteo Myderwyk
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Lubomyr Melnyk

Neoklassieke pianist

Geweest

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

De Oekraïense componist/pianist Lubomyr Melnyk (1948) ontwikkelde in het midden van de jaren zeventig een nieuwe pianostijl die hij ‘continuous music’ doopte. Kern van deze stijl vormen de op hoge snelheid gespeelde arpeggio’s – Melnyk benadert zijn kunst dan ook als topsport en is in staat om 19 noten per seconde te spelen. Afgezien van de technische krachtpatserij zit Melnyks werk vol gevoel en doet het met zijn hypnotiserende werking denken aan Nils Frahm, al hoor je ook veel Chopin. In 2015 stond dit grensoverschrijdend goede fenomeen nog op indiefestival Le Guess Who!

Matteo Myderwyk
Dankzij een optreden op Into The Great Wide Open kreeg de jonge Nederlandse toetsenist Matteo Myderwyk een deal bij het Excelsior-label en daar verschenen dan ook zijn debuutalbum To Move en tweede album Verses – pianostukken met de lengte, melodie en harmonie uit de popmuziek, het improvisatorische uit de jazz, het repetitieve van de dance en dit alles vredig uitgevoerd met de techniek van een klassiek geschoolde pianist.

Bekijk hier een overzicht van al onze neoklassieke concerten, die ook verzameld zijn in deze Spotify-afspeellijst. Wil je op de hoogte blijven van ons neoklassieke programma, schrijf je dan hier in voor de mailing die we een paar keer per jaar versturen.