Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ravel Le Tombeau de Couperin
Pijper Vioolconcert
Vaughan Williams The Lark ascending
Elgar Enigma Variaties

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Stanislav Kochanovsky dirigent
Liza Ferschtman viool

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Liza Ferschtman speelt Willem Pijper

Elgar's Enigma Variaties | AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Maurice Ravel, Willem Pijper, Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar hebben allen op hun eigen manier bijgedragen aan de evolutie van de klassieke muziek. Het concert biedt een prachtige kans om deze invloedrijke componisten te ontdekken en te genieten van hun muzikale creaties. Voel de emoties en gelaagdheid van de stukken, omarm de kracht van de klanken en geniet van een avond vol prachtige muziek die je ziel zal raken.

Maurice Ravel kijkt om naar de verfijnde wereld van de Franse barok van de Zonnekoning, maar hij herdenkt ook in de oorlog gevallen kameraden. Liza Ferschtman speelt het Vioolconcert van Willem Pijper, Nederlands belangrijkste componist tussen de twee wereldoorlogen. Bij Ralph Vaughan Williams horen we de zomerse leeuwerik magisch opstijgen en Edward Elgar houdt de luisteraars een prachtig romantisch en veelkoppig raadsel voor.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.