vrijdag 5 maart 2021

Livestream: Pynarello - Milk it Punk

Gratis - Beethoven, Bruinsma en Beijer

geweest
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Pynarello
Laetitia Gerards sopraan

programma

Beethoven Strijkkwartet no.11 ‘Serioso’
Jeffrey Bruinsma Milk It Punk Suite
Thomas Beijer A Lock Without A Key

vrijdag 5 maart 2021

Livestream: Pynarello - Milk it Punk

Gratis - Beethoven, Bruinsma en Beijer

geweest

Dit concert is op vrijdag 5 maart vanaf 20:15 uur te beluisteren op NPO Radio 4 en ook als livestream te bekijken via www.nporadio4.nl/live

De podiumbeesten van rebellencollectief Pynarello zijn weer los. Met hun kenmerkende bravoure brengen ze een programma dat bruist van energie en emotie. In die categorie blijken Beethoven en Nirvana een prima combinatie, naast een gloednieuwe liedcyclus van Thomas Beijer die voortkomt uit de tijd dat iedereen zich gedeisd moest houden.

Beethoven experimenteerde met verschillende compositietechnieken voor zijn 11e strijkkwartet wat een wervelwind aan muzikale emoties opleverde. Pynarello maakte een eigen arrangement voor strijkorkest. De tijdloze kwaliteit van muziek van Beethoven sluit voor ons naadloos aan op de muziek van Nederlandse topmusici Thomas Beijer en Jeffrey Bruinsma. Thomas schreef zijn liedcyclus ‘A lock without a key’ met het leven in Corona-tijd als inspiratie voor sopraan Laetitia Gerards. Jeffrey is een Pynarelli vanaf het eerste uur. Als violist, componist en arrangeur kent hij het collectief van binnenuit. In zijn Pynarello-arrangementen weet hij elke keer op een uitdagende manier onze grenzen te verleggen. Zijn Milk it Punk suite rockt de pan uit!

Wie haalt het in zijn hoofd om Nirvana-klanken, een nieuwe liederencyclus van Thomas Beijer en Beethoven in één programma samen te brengen? Pynarello! Luister naar de podcast met Lonneke van Straalen, over een programma waarin pop, klassiek en nieuwe muziek elkaar omarmen en alles op zijn plek valt.