Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Livestream: Pieter de Graaf - Extemporization

10 hours of piano improvisation

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf gaat op zaterdag 23 januari tien uur lang improviseren op de piano. De improvisaties worden live opgenomen en zullen als basis dienen voor nieuw uit te brengen muziekwerken. Je kan tijdens deze ‘pianomarathon’ online de creatieve uitputtingsslag de volledige 10 uur volgen.

De Graaf heeft al een muzikale carrière achter de rug met o.a. The Kyteman Orchestra, maar is sinds een tijdje een soloproject begonnen waar het album Fermata uit voort is gekomen – en met succes, dit jaar viel hij bij de Edisons Klassiek in de prijzen in de categorie neoklassiek. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met de toegevoegde elektronica en jazz-invloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren.

Jury Edison Klassiek Awards over Pieter de Graaf:“Een wervelwind, een draaikolk van geluiden en ideeën, urgent en gedecideerd op de plaat gezet. Maar wat misschien nog wel het belangrijkste is: ondanks zijn vernieuwingsdrift klinkt De Graaf helemaal als De Graaf.”