Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Wouter Snoei compositie en electronics
Jelte van Andel contrabas

Sebastiaan Kemner trombone
Vincent van Wijk hobo

Maze
Yannis Kyriakides - computer and electronics
Anne La Berge fluit en electronics
Dario Calderone kontrabas
Gareth Davis basklarinet
Reinier van Houdt piano, keyboards en electronics
Wiek Hijmans electrische gitaar

Locatie
Studio TivoliVredenburg

Livestream: Pandora's Late Night

Gratis - Maandelijks minifestival met klassieke muziek van nu

Geweest

Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
In een periode waar musici het moeilijk hebben, organiseren TivoliVredenburg en de NTR een maandelijks mini-festival met avontuurlijke musici en ensembles: Pandora’s Late Night. 21ste eeuwse ‘klassieke’ muziek van voornamelijk Nederlandse bodem staat centraal.

Blazers voeren ditmaal deze uitzending de boventoon. Trombonist Sebastiaan Kemner en hoboïst Vincent van Wijk spelen een wake voor de nieuwe muziek. Componist Wouter Snoei en contrabassist Jelte van Andel spelen muziek gebaseerd op een spinnende kat en een kloppend hart. Ensemble Maze voert muziek van Yannis Kyriakides door middel van een videopartituur.

In de serie laten jonge Nederlandse musici en ensembles horen waarom juist nieuwe muziek voor hen zo belangrijk is. In korte, afwisselende programma’s laat Pandora’s Late Night de spannendste muzikale ontwikkelingen van nu horen. Tussendoor spreken presentatoren Wouter Pleijsier en Beitske de Jong met de musici en componisten over hun passie. Hoe reflecteert hun muziek de tijd waarin wij leven en hoe zien zij de toekomst? Heeft het isolement ook ruimte geboden aan nieuwe ideeën over het muziekleven?