Aanvang
Verwacht einde
Programma

Aanvang: 20.00 uur

Schubert Winterreise
Bewerking voor bariton en strijkkwartet door Wim ten Have

Uitvoerenden

Martijn Cornet bariton
Ragazze Quartet
Rosa Arnold
viool
Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: Martijn Cornet & Ragazze Quartet

Schuberts Winterreise

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer concertregistraties bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
De winterse sfeer en de donkere dagen worden prachtig verbeeld in Winterreise, een absolute klassieker binnen Schuberts lied-oeuvre. Deze reis voert naar het onbekende, het onderwereldse en lijkt op het lijf geschreven voor Martijn Cornet en het Ragazze Quartet. De bariton heeft een indrukwekkende achtergrond als operazanger bij onder meer de Nationale Opera, Holland Opera en het Aalto Theater (Essen). De vier strijkers staan bekend om hun eigenzinnige, theatrale en grensverleggende aanpak.

Podcast met Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet
Het Ragazze Quartet en Martijn Cornet voegen een ongehoord nieuw hoofdstuk toe aan Schuberts Winterreise: een uitvoering voor zang en strijkkwartet. Wat betekent dat voor de sfeertekening van het winterse landschap waarin de verteller zijn weg zoekt? Komen er nieuwe karaktertrekken aan het licht bij de zwerver? Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet vertellen over hun gezamenlijke reis door Schuberts liederencyclus. Over spookklanken, kraaiengeluiden, elkaar opstuwen en effecten die alleen mogelijk zijn dankzij de combinatie van strijkers en zang. Luister hieronder naar hun verhaal.

Livestream actie
Tijdens de livestream wordt een code met u gedeeld waarmee je de nieuwe Winterreise cd met korting kunt bestellen (€14,- excl. verzendkosten i.p.v. €18 excl. verzendkosten).