woensdag 17 februari 2021

Livestream: Martijn Cornet & Ragazze Quartet

Schuberts Winterreise

geweest
20:00
aanvang
21:20
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Martijn Cornet bariton
Ragazze Quartet
Rosa Arnold
viool
Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

programma

Aanvang: 20.00 uur

Schubert Winterreise
Bewerking voor bariton en strijkkwartet door Wim ten Have

woensdag 17 februari 2021

Livestream: Martijn Cornet & Ragazze Quartet

Schuberts Winterreise

geweest

Dit concert werd op 17 februari uitgezonden vanuit de Hertz. De livestream is terug te kijken tot en met zondag 7 maart. Terugkijktickets zijn te koop via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de livestream, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Heb je een ticket? Dan kun je inloggen via deze pagina. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams.Je kunt dit concert vanaf 20.00 uur bekijken via een livestream op deze pagina. Om deze livestream te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de livestream, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail. Bekijk ook de veelgestelde vragen over onze livestreams.

De winterse sfeer en de donkere dagen worden prachtig verbeeld in Winterreise, een absolute klassieker binnen Schuberts lied-oeuvre. Deze reis voert naar het onbekende, het onderwereldse en lijkt op het lijf geschreven voor Martijn Cornet en het Ragazze Quartet. De bariton heeft een indrukwekkende achtergrond als operazanger bij onder meer de Nationale Opera, Holland Opera en het Aalto Theater (Essen). De vier strijkers staan bekend om hun eigenzinnige, theatrale en grensverleggende aanpak.

Podcast met Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet
Het Ragazze Quartet en Martijn Cornet voegen een ongehoord nieuw hoofdstuk toe aan Schuberts Winterreise: een uitvoering voor zang en strijkkwartet. Wat betekent dat voor de sfeertekening van het winterse landschap waarin de verteller zijn weg zoekt? Komen er nieuwe karaktertrekken aan het licht bij de zwerver? Annemijn Bergkotte en Martijn Cornet vertellen over hun gezamenlijke reis door Schuberts liederencyclus. Over spookklanken, kraaiengeluiden, elkaar opstuwen en effecten die alleen mogelijk zijn dankzij de combinatie van strijkers en zang. Luister hieronder naar hun verhaal.

Livestream actie
Tijdens de livestream wordt een code met u gedeeld waarmee je de nieuwe Winterreise cd met korting kunt bestellen (€14,- excl. verzendkosten i.p.v. €18 excl. verzendkosten).

 

We zijn blij dat we onze geliefde musici ook in deze tijden een (online) podium kunnen blijven bieden. Met het aanschaffen van een streamticket, draag je hier uiteraard aan bij.