maandag 1 maart 2021

Livestream: Mannen, ik haat ze

Damn Honey in gesprek met Pauline Harmange (FR) over mannenhaat en feminisme

Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma

20:00
aanvang
21:30
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

maandag 1 maart 2021

Livestream: Mannen, ik haat ze

Damn Honey in gesprek met Pauline Harmange (FR) over mannenhaat en feminisme

Dit programma vindt plaats via Zoom. Op je ticket zijn de registratielink en het wachtwoord te vinden. 

Het is een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken: hen uitmaken voor mannenhater wanneer ze zich kritisch uitlaten over mannen en mannelijkheid. Pauline Harmange is de misogynie en ongelijkheid zat en verheft scheldwoord tot geuzennaam: ja, ze is een mannenhater. Vrouwen hebben goede redenen om mannen te verafschuwen. Wat als woede – en ja, misschien zelfs haat – jegens mannen een emancipatoire weg is naar een rechtvaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die liefdevol, wederkerig en gelijkwaardig zijn?

Pauline Harmange schreef het bruisende boek Mannen, ik haat ze, dat door een mannelijke medewerker van het Franse ministerie voor gendergelijkheid geprobeerd werd te censureren. Tevergeefs; het werd een wereldwijde sensatie en wordt vertaald in 18 talen.

Mannen, ik haat ze is onbeschroomd, controversieel en polemisch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden. In dit gesprek gaan Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van podcast en boek DAMN, HONEY met Pauline Harmange in gesprek over haar boek. Dichter Babeth Fonchie doet een poëtisch intermezzo.

Praktische informatie
Het gesprek vindt plaats via Zoom. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd met Pauline in gesprek te gaan tijdens het programma. Kaartkopers ontvangen de registratielink en het wachtwoord op het bijgesloten ticket. De voertaal van het gesprek is Engels.

Bestel Mannen, ik haat ze vast online
Dit programma komt tot stand in samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact. Wil je het boek van Pauline vast bestellen? Dat kan bij boekwinkel Savannah Bay via deze link.

Foto Pauline Harmange: Magali Delporte
Foto Damn Honey: Bianca Toeps
Foto Babeth Fonchie: Tatjana Almuli