zaterdag 10 april 2021

Livestream: Judy Blank & Sam & Julia

Eigenwijze americana/folk met een indie-randje

geweest

BEKIJK ONS GEHELE ROOTS-PROGRAMMA HIER

20:30
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

zaterdag 10 april 2021

Livestream: Judy Blank & Sam & Julia

Eigenwijze americana/folk met een indie-randje

geweest

Je kunt dit concert zaterdag 10 april vanaf 20:30 bekijken via een livestream op deze pagina (en tot twee weken na de show terugkijken). Om deze livestream te kunnen bekijken dien je een ticket gekocht te hebben via bovenstaande button. Bij aankoop ontvang je een persoonlijke inlogcode voor de livestream, te vinden in het pdf-bestand van je bevestigingsmail.

Shelter From The Storm presenteert een digitale double bill waar je je vingers bij aflikt. De Utrechtse Judy Blank en het Amsterdamse duo Sam & Julia zijn al jaren graag geziene gasten in de Nederlandse alternatieve Americana & Roots scene. Vanavond presenteren ze beide nieuw werk.

Judy Blank
De Utrechtse Judy Blank maakt een wonderschone liedjesmix van eigenwijze indiefolk, groovy americana en een snufje rock ‘n roll. In 2019 debuteerde ze op SXSW in Austin en was ze de eerste Nederlandse artiest die een optreden fikste op het wereldberoemde showcasefestival in Nashville: Americanafest. Momenteel sleutelt ze al bijna een jaar keihard aan een nieuwe plaat. Benieuwd? Het is tijd. De hoogste tijd voor een preview met een kersverse band, fonkelnieuwe liedjes en een sound die we nog niet eerder van haar hebben gehoord. Bereid je voor op jaren 80 synthesizers, rammelende elektrische gitaren en classy harmonies van een stel goedgeklede jongens die niet vies zijn van een beetje vuige sixties-rock. Meer weten over Judy Blank? Luister dan de eerste aflevering van de Shelter From The Storm Podcast via deze link.

Sam & Julia
Sam & Julia maken eigentijdse, verhalende americana met een indie-randje. Sinds 2015 spelen ze samen en vullen ze elkaar met hun karakteristieke stemmen perfect aan. Zo stonden ze in de finale van de Grote Prijs, gingen ze mee op clubtour met Tangarine en speelden ze op Lowlands. Dat bleef niet onopgemerkt bij Tim Knol die het duo onder zijn hoede nam. Afgelopen zomer zag het duo weinig zonlicht. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een nieuwe stapel verhalen schreven ze samen aan hun eerste plaat waarvan we al voorproefjes kregen in de vorm van singles als 'Crying At The Zoo' en 'Come Home'. Nummers waarmee Sam & Julia de traditionele Americana achter zich laten en in de moderne, alternatieve hoek duiken. Meer weten over Sam & Julia? Luister dan de vijfde aflevering van de Shelter From The Storm Podcast via deze link.

Zie ook

zo 24 okt 2021

Lauren Ruth Ward

Eigenzinnige en uitgesproken mix van indie en americana met een vleugje seventies-glam

do 25 nov 2021

Judy Blank

Mix van groovy americana met eigenwijze folk- en rootspop