woensdag 5 mei 2021

Livestream: De Vrijheidscolleges

Gratis – Soundos el Ahmadi, Haroon Ali & Joris Linssen over vrijheid

geweest
woensdag 5 mei 2021

Livestream: De Vrijheidscolleges

Gratis – Soundos el Ahmadi, Haroon Ali & Joris Linssen over vrijheid

geweest

Dit programma is gratis te volgen via de website van de Vrijheidscolleges (wel even registreren).

Haroon Ali, Joris Linssen en Soundos El Ahmadi geven op Bevrijdingsdag een online Vrijheidscollege. Speciaal voor dit interactieve programma maken de sprekers een kortere versie van hun Vrijheidscollege. Tijdens de uitzending Vrijheidscolleges Live op 5 mei tussen 13.30-18.15 uur, te volgen via Vrijheidscolleges.nl en via de deelnemende bevrijdingsfestivals, heb je de mogelijk om mee te praten via de chat. Op Vrijheidscolleges.nl lees je meer over de thema’s per spreker.

Vrijheidscolleges Live met Soundos El Ahmadi
wo. 5 mei 2021 13:30

Vrijheidscolleges Live met Haroon Ali
wo. 5 mei 2021 16:00

Vrijheidscolleges Live met Joris Linssen
wo. 5 mei 2021 17:30

Programma

Tijdens Vrijheidscollege Live ontvangt presentator Cesar Majorana de gasten ”in een studio die er uitziet als een kleurrijke huiskamer. Zodat het beetje aanvoelt als de gesprekken die je vroeger op een goed huisfeestje had.” Dit heeft alles te maken met de persoonlijke invalshoek van de colleges. Comedian Soundos El Ahmadi vertelt over kansen en vooroordelen. Ze spreekt over wat er gebeurt als je als vrouw met een migratie-achtergrond hard op het glazen plafond bonkt.

Auteur Haroon Ali vertelt in zijn Vrijheidscollege over zijn zoektocht naar identiteit. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst. Hij deelt hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie.

Zanger en presentator Joris Linssen gaat in zijn Vrijheidscollege in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Joris toont in zijn programma’s graag paradijsvogels en andere mensen die op een bijzondere wijze afwijken van de norm. Zelf wil hij zich ook niet altijd conformeren.