Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Aanvang
Verwacht einde

Livestream: Collegetour met Rutger Bregman

Gratis - 'Hoe maak je het verschil?'

Geweest

 
Kijk de livestream hierboven terug. Wil je meer Kennis & Debatprogramma's bekijken? Ga naar Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Historicus, schrijver en journalist Rutger Bregman is een intellectuele influencer van wereldfaam. Zijn boeken zijn bestsellers en zijn optredens gaan viral. Zo sprak hij op het World Economic Forum de rijken der aarde streng toe over belastingontwijking en pakte hij de conservatieve talkshow Tucker Carlson aan tijdens een interview voor Fox News. In zijn boeken verkent de historicus hoe een eerlijke, betere wereld eruit zou kunnen zien, gebaseerd op samenwerking en vertrouwen.

Dit jaar is Bregman door de Universiteit Utrecht verkozen tot Alumnus van het Jaar. In deze collegetour gaat Sofie van den Enk (bekend van o.a. de Keuringsdienst van Waarde) met hem in gesprek. Wat drijft hem? Welke tips en levenslessen heeft hij voor de studenten van nu? En hoe maak je het verschil? Ook te gast: historicus prof. Beatrice de Graaf. Wat heeft Bregman van haar geleerd?

Deze collegetour markeert de start van het lustrumprogramma van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.