zondag 31 oktober 2021

Linda May Han Oh Quartet

Sunday Afternoon Jazz

Bekijk alle Sunday Afternoon Jazzconcerten

14:15
zaal open
15:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Ongeplaceerd
€ 25,-
€ 21,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Linda May Han Oh acoustic & electric bass
Fabian Almazan piano
Greg Ward sax
Ziv Ravitz drums

locatie
zondag 31 oktober 2021

Linda May Han Oh Quartet

Sunday Afternoon Jazz

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Bassist Linda May Han Oh is geboren in Maleisië, opgegroeid in West-Australië, maar haar muziek ademt de jazz van haar huidige woonplaats New York. Niet gek, gezien ze daar in bands speelde met o.a. Joe Lovano, Steve Wilson, Vijay Iyer, Dave Douglas en Kenny Barron.  Ze heeft ook een tijd intensief opgetreden met legendarische gitarist Pat Metheny, waarmee ze in 2017 in onze Grote Zaal speelde.

Naast haar rol als sidewoman bewijst ze ook een productief bandleider en componist te zijn. Niet voor niets werd ze door de Jazz Journalists’ Association uitgeroepen tot bassist va het jaar (2018). Over haar album Walk Against Wind schreef Downbeat: ‘The tunes all seem simple and clear, many with folk-like melodies, but are actually complex constructions involving intricate overlays of different densities and activity, sometimes coming into phase, sometimes gently straying apart.’ Deze avond treedt ze op met haar kwartet, en zien we haar op zowel elektrische bas als contrabas.