Programma

Debat over schuld als sociale ordening. Tussen Rutger Bregman (De Correspondent) en Eric Smit (Follow the Money). Met videoboodschap van econoom Tomáš Sedlácek.

Uitvoerenden

Rutger Bregman (De Correspondent)
Eric Smit (Follow the Money)

Locatie
Hertz

Life Hack #2 How to fight Debt

Hacking Habitat. Art of Control

Geweest

Hacking Habitat. Art of Control is de internationale kunstmanifestatie (2015-2016) die laat zien hoe systemen en technologieën ons leven overnemen. Maar ook hoe wij weer eigen baas kunnen worden over ons leven en de zeggenschap over onze leefomgeving terug kunnen claimen. Hoe we onze habitat kunnen hacken dus.

In 2015 wordt met vier Life Hacks het onderwerp van Hacking Habitat verkend. Op 11 juni komen drie sprekers aan bod rond het thema schuld. Econoom Tomáš Sedlácek gaat in op prangende kwesties in een vooraf opgenomen videoboodschap. Hij maakt korte metten met economie als het enige model om de samenleving te begrijpen. Rutger Bregman [de Correspondent], journalist en pleitbezorger van het basisinkomen, gaat in gesprek met Eric Smit [Follow the Money], journalist en auteur van ‘Woekerpolis, hoe kom ik er vanaf?’ Zij gaan het debat aan over de vraag hoe we schuld -inmiddels een erkend maatschappelijk probleem - kunnen bevechten.

De Life Hack Marathons zijn veldonderzoeken die leiden tot de kunstmanifestatie Hacking Habitat. Art of Control. Tachtig geëngageerde kunstenaars uit de hele wereld maken de controle voelbaar, hoorbaar en zichtbaar, en laten een krachtig tegengeluid horen. Te zien van 26 februari tot en met 5 juni 2016 in de voormalige gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein. 

De videoboodschap is in het Engels en het debat in het Nederlands.

www.hackinghabitat.com