zaterdag 20 juni 2020

Libero Strijkorkest: Back and Forth

A musical crossover between Spain, the Netherlands and Cuba

Bekijk ons gehele 'Viva La Vuelta' programma hier

19:30
zaal open
20:00
aanvang
20:45
pauze
22:10
verwachte eindtijd
locatie
zaterdag 20 juni 2020

Libero Strijkorkest: Back and Forth

A musical crossover between Spain, the Netherlands and Cuba

Libero Strijkorkest, het eigenzinnige strijkensemble dat muziek benadert op een geheel eigen wijze, presenteert een nieuwe productie in samenwerking met drie solisten die elk al eens werden genomineerd voor een Grammy: de Spaanse pianist Hernan Milla, de Cubaanse fluitist Carlos Cano en de Cubaanse percussionist Yuvisney Aguilar.

Het uitzonderlijke ensemble dat bij gelegenheid bestaat uit  strijkers met blazers en slagwerk, neemt je mee op een reis van klassieke muziek naar Spaanse en Cubaanse ritmes tot Latin Jazz; een exotische cocktail onder de invloed van artiesten en componisten als Paquito de Rivera, Jacob van Eyck, Ernesto Halffter en vele anderen.
Het is tijd om de culturele uitwisseling tussen het oude Europa en de zogenaamde Nieuwe Wereld te vieren; de Amerika’s hebben sinds hun ontdekking in 1492 een enorme culturele invloed gehad en dat doen ze nog steeds. Dit project dankt zijn naam aan de wisselwerking tussen het oude europa en de nieuwe wereld: Back and Forth.

De voorstelling is een reis langs de culturele raakvlakken tussen Nederland, Spanje en Cuba. Drie landen die een geschiedenis delen van oorlog en animositeit, maar door het verstrijken van de tijd weer vreedzaam naast elkaar bestaan. Het concert eindigt met een latin music party, waarbij het publiek zich bij de musici kan voegen op het podium!

Libero Strijkorkest wordt geleid door de musici zelf en maakt een stormachtige ontwikkeling door met uiteenlopende projecten: klassieke muziek uit het hoofd, samenwerkingen met andere disciplines zoals dansers en vertellers en nu dit spectaculaire fusion project van Cubaanse, Nederlandse en Spaanse muziek.

Deze show is onderdeel van het Viva La Vuelta programma. Op 14, 15 en 16 augustus staat Utrecht namelijk in het teken van de wereldberoemde Spaanse wielerronde La Vuelta. In aanloop naar- en tijdens deze bijzondere dagen organiseren we onder de naam ‘Viva La Vuelta’ een speciaal Vuelta-programma met o.a. een bijzondere wielertheatershow met Joop Zoetemelk, een concert van de Spaanse feestband La Pegatina & veel meer!

Zie ook