donderdag 25 november 2021

Lenine & Martin Fondse

19:00
zaal open
20:00
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

donderdag 25 november 2021

Lenine & Martin Fondse

Lenine drukt al ruim dertig jaar zijn stempel op de Braziliaanse muziek. De zanger en componist ontving maar liefst zeven Latin GRAMMY’s (waaronder Best Brazilian Contemporary Album en Best Brazilian Song) en schreef nummers voor beroemdheden als Maria Bethânia, Gilberto Gil en Milton Nascimento.

Vanavond vieren de Lenine en de Nederlandse pianist Martin Fondse acht jaar succesvolle muzikale samenwerking (en een langere vriendschap). Onder de noemer The Bridge II bestaat uit hoogtepunten uit Lenines carrière, verpakt in nieuwe arrangementen van Martin Fondse. De combinatie van de doorleefde liedjes in Braziliaans-Portugees met de moderne begeleiding van een jazzpianist zorgt ongetwijfeld voor een uniek geluid.

Dit project is een vervolg op hun vorige gezamelijke project The Bridge (2013), waarbij Martin Fondse ook arrangementen schreef voor Lenine’s werk, maar dan in orkestvorm. Het prijswinnende album werd geïnspireerd door de Maurício de Nassau-brug in Recife. Deze replica van een brug over de Amstel symboliseert de gezamenlijke geschiedenis van Brazilië en Nederland.

Martin Fondse leads the music of Lenine to a sublime dimension. The Bridge touched heaven, at the end reaching perfection
Notas Musicais